verduisterende rolgordijnen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Bij onze verbouwing zouden we ook boven eventueel de rolluiken weglaten, wegens het beter kunnen isoleren.
In de slaapkamers van de kids echter is het echt wel beter héél donker...heeft iemand tips waar je verduisterende rolgordijnen kan krijgen; ik bedoel niet gewoon overgordijnen met verduisterende stof maar wel om het even welk systeem om het héél donker te maken...

Reacties

gewoon in de makro. Zelf te instaleren. Zeer dun en strak, maar 100% donker. Wel zeer goed plaatsen zodat het rolgordijn perfect tegen de muur valt en zo geen "spleetjes" licht doorlaat. Iets waar ik niet secuur genoeg in ben geweest

Je kan alles op maat knippen en "zagen" en de prijs is zeer goed. Hangen nu 2 jaar en ze werken beter dan die in de living die op maat gemaakt werden en waarvan het rolsysteem al begint te haperen.

screens langs de buitenkant, al wel duurder zijn maar houd de zon buiten in de zomer, als de kamer gericht is op het zuiden.
Je moet wel zoeken naar screens waar de stof ook in de geleider loopt. wij overwegen het systeem van d&d uit sint martens latem

Silvio,

tot hoe breed werkt dat systeem in de M***o?

Tnx, Pierre

Ik heb er een van 1m80 breed en deze was zeker 2m20 lang. Ik denk dat dat de grootste was.

Wij zouden bij ons ook de rolluiken willen vervangen door iets anders. Hadden ook gedacht aan screens buiten, maar die lijken met dan wel vlugger vuil te worden (groene "uitslag",...) en als het echt stormt en de wind geraakt er tussen kunnen ze wellicht heel wat schade aanrichten.

Vandaar heb ik eens willen zoeken voor (elektrische) screens binnen, maar voorlopig zonder echt bruikbaar resultaat.

hoi,

Wij hebben op onze slaapkamer ook een gewoon rolgordijn. Je moet wel zien dat je afrolkant aan de muur zit. Ook het gordijn een 30 tal cm te breed kopen en voorbij het raam laten uitsteken helpt ook.

In Izegem zit een leverancier die rolgordijnen kan leveren voor vergaderzalen die film-, projector- of diavoorstellingen willen geven.

Marc, bedankt het is zoiets dat ik zoek!

Ah, interessant ! Kan die info meegedeeld worden ?

ik heb onderstaand systeem mogen bewonderen in een vergaderzaal van de CM in Hooglede:
http://www.winsol.be/product/files/C-05-05-7610-1.0-N.pdf
verder geen bindingen met de leverancier.
De vraag was naar een verduisterend systeem, andere leverancier zullen er ook wel zijn.

aan Silvio:

kan je ook vertellen waar je die rolgordijnen op maat hebt laten maken? kwestie van er daar alvast geen te bestellen, als ze zo vlug al haperen!

Een lokale gordijnen maker in Maasmechelen. Maar het systeem werd besteld bij??. Ze hebben zelf de gordijnen gemaakt omdat het "via de fabriek" veel langer zou duren en ook duurder zijn.

Er was keuze tussen een alu-systeem en een plastic. Dit laatste was goedkoper en natuurlijk ook "stevig genoeg". Soit. Dit systeem hapert dus. Maar de producent is me onbekend.

bedankt!

Voor wat betreft electrische binnenscreens : deze bestaan ook bij Luxaflex, een van de grotere fabrikanten van screens. Ze kosten wel aardig wat geld !
Bestaat in een bekabeld systeem of met een afstandbediening.
Ik dacht dat de "meerkost" voor zo'n binnenscreen van bvb 120cm breed toch meer dan 300Eur was.

Johan

Als je het perfect donker wil maken met gordijnen en dergelijke, wens ik je veel succes toe. Mij lukte het niet om elk straaltje licht buiten te houden. Speciale gordijnen zijn bovendien duur.

Waarom geen voorzetrolluiken op electriciteit doen werken? Deze zijn luchtdicht afgesloten en betekenen geen velies maar eerder energiewinst.
Een gesloten rolluik vormt een buffer tegen koude, diefstal, lichtinval, vuil stof, inkijkers...en beschermen mijn houten ramen aanzienlijk goed.

Wij hebben bijvoorbeeld binnenscreen die vergelijkbaar zijn als traditionele buitenzonwering.

kijk eens op onze site: http://www.weertsadvies.nl
en kijk onder daglichtfilters.

of neem vrijblijvend kontakt met mij op.

groetjes,
Marcel
0653393674

Wat zou er minder goed zijn aan de opbouwrolluiken ?
Volgens mij hebben ze veel meer voordelen dan de verduisterende rolgordijnen (is zeer moeilijk volledig duister te krijgen) en verschillen niet zoveel in prijs.

Ik denk dit aan te schaffen voor mijn lew om de zon buiten te houden en de slaapkamers te verduisteren.

Eerst dachten wij ook deze rolgordijnen, maar de moeilijkheidgraad om echt duister te maken en vooral de zonwering is niet zo goed, heeft ons doen twijfelen.

groeten,
luc

Aan Kris,

zijn jullie nu al bezig met de firma D en D uit St- Martens-Latem? indien ja, hoe zijn de ervaringen?