IR-kijker voor warmteverliezen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Is het mogelijk om ergens een infraroodkijker te huren ? Dit om de warmteverliezen van m'n huis te 'visualiseren' dmv kleurenfoto's.

"Meten is weten!"

Dirk

Reacties

Wat ik wel weet is dat bvb Vincotte controles uitvoert van elektrische installaties (zekeringkasten ed) met een warmtecamera om temperatuursverschillen (en dus aankomende slijtage) op te sporen. Misschien doen zij dat ook wel voor een heel huis...

Dirk,

Dat was nog een goed idee om een energielabel aan een woning toe te kennen : er gewoon een paar infraroodfoto's van maken.

vr gr

Pluto

Ik weet niet of je die dingen kan huren. Ik heb een bedrijfje dat laten doen voor onze renovatie effe thermisch in kaart te brengen en dat kostte me ongeveer een 350 eur.

Het toestel dat die mensen gebruikte kostte 50.000 eur. Dus ik denk niet dat ze zoiets zomaar aan een leek gaan verhuren.

Dirk,

Kijk even bij www.vibe.be => Databank => zoek op infrarood.

Pluto,
Ik zou nog verder gaan en in het contract met de architect/aannemers een clausule laten opnemen, die rekening houdt met het resultaat van de thermografie
bvb een financiële boete
Welke de referentie waarden/kleuren zijn, dat is natuurlijk de vraag

Eveneens een Blowertest opnemen in de contracten.

mvg
Steven

En hoe zou dat eventueel in een contract vermeld kunnen worden? De luchtdichtheid? Als je met aparte aannemers werkt lijkt me dat ondoenbaar?

How er ook rekening mee als je dit soort clausulles in je contract vermeld dat heeeeel wat aannemers zullen afhaken. Je zou wel eens knap lastig kunnen krijgen om een aannemer te vinden. zeker als je dan nog dreigt met boetes.
veel success.
johan

http://www.infraredservices.nl/BE/nederlands.htm

hier kun je eentje huren,weet niet wat het kost

bij www.isopro.be kan je meer info bekomen.

Zij gebruiken, dacht ik, de Thermacam van Flir-systems.

greetz

JB

Een prachtig voorbeeld van resultaten met een IR-fototoestel kan je zien in de studie
http://www.pluimers.be/pdf/na-isolatie_spouwmuren.pdf

Groeten
Dirk

Silio,

Als er meerdere aannemers zijn, laat de architect dan maar zijn verantwoordelijkheid nemen.
Die moet immers opvolgen dat het lastenboek goed wordt uitgevoerd.

Johan,

Ik vind dat nog niet zo slecht, dat heel wat aannemers zouden afhaken.
Die hebben dus geen vertrouwen in hun eigen capaciteiten, die ze toch verondersteld zijn te hebben.

Ik heb liever dat de aannemer en architect aantonen met bewijzen dat ze degelijk werk geleverd hebben, dan dat ik achteraf (na jaren) fouten moet vaststellen en dan niet of veel moeilijker kan corrigeren.

Ikzelf heb mogen ervaren (spijtig) dat er nog maar weinig vaklui zijn die weten wat ze doen (ondanks de goede referenties), en dan heb ik het niet over de specifieke eisen van een LEW.
Maar we hebben ook prima vakmensen over de vloer gehad.

mvg
Steven