water uit rietveld gebruiken voor put

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

In onze verbouwing gebruiken we voorlopig geen regenwater, omdat we amper 35 m² dakoppervlakte kunnen gebruiken (rijhuis). Nu kreeg ik een gouden ingeving of waanzinnig plan (welk van de twee wil ik graag door jullie mee laten beoordelen): als ik in onze tuin nu een rietveld voorzie waarmee ik (een deel van) ons afvalwater zuiver, en het gezuiverd water in de regenwaterput loos, en dat dan weer gebruik voor toiletten en wasmachine?

Het zou er zo uitzien:
* regenwater van ons dak komt rechtstreeks in de regenwaterput
* afvalwater van badkamer en toiletten komt in het rietveld en na zuivering in de regenwaterput
* water uit put wordt gebruikt voor toiletten, wasmachine en buitenkraantjes

Zou dit haalbaar zijn, of zien jullie meteen al wetten en praktische bezwaren in de weg?

Reacties

Beste Jos,

Ik heb een zelfde situatie.

Ik heb wél het systeem gescheiden gehouden, daar het gezuiverde rietveldwater bij mij een lichtbruine kleur heeft. (Vermoedelijk door het betonijzer in het rietveld?) Daar je meer afvalwater hebt dan regenwater zal het toilet in huis ook licht bruinig zijn.

Regenwater dus voor was en plas, recycled water voor auto en tuin.

Mvg

Jeroen

NB Kan je niet makelijk van je linker of rechterbuur het dakwater opvangen. Zal veel goedkoper zijn daar een rietveld een kostelijke grap is.