DE BREKERS

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,
VT4 heeft er weer een prachtig programma bij : DE BREKERS. Een doorsnee vlaamse familie wordt gevolgd terwijl ze in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk gerief van hun woning moeten afbreken en op een container smijten , met het opgehaalde gewicht krijgen ze dan een geldsom om hun woning her in te richten.
Resultaat : nog perfect bruikbare spullen worden doelbewust op de container kapot gegooid . Recyclage, sorteren? Nooit van gehoord mijnheer : computers , tv, lampen , meubelen : smijt maar kapot op de container.
werkelijk een zeer opvoedkundig programma ...

Reacties

Ja ik moest ook even slikken toen ik die gasten bezig zag. De consumptiemaatschappij in volle aktie zeg maar: oude spullen weg en alles vernieuwen.
Je moet af en toe eens herinrichten da's juist maar iets meer planning zou toch een beter voorbeeld geven.
Enfin zolang de meeste kijkers nog het verschil zien met de reclameblokken halen ze al het beoogde niveau.

Ik heb indertijd eens de tijd van de reclameblokken gemeten: bij Prison Break kwam ik tot 31' reclame op 1u40? totaal tijd.
Een volledige avond VT4 levert je dus op:
tot één uur verloren tijd aan reclame, trailers etc...
een geplunderde voorraadkast
ditto kelder...

Inderdaad de brekers is een mooi staaltje van het hoe dus niet moet. Pc die nog werkt maar verouderd is? Die kieperen we toch vanop het dak in de container.
Blijkbaar nog nooit van een kringloopwinkel gehoord?

en dan nog maar niet te spreken over goed vakmanschap, het al dan niet nodig zijn van een stedenbouwkundige vergunning en/of de medewerking van een architect, de veiligheidscoördinatie, enz.

't is precies om een deel truttemiekes die denken smaak te hebben aan het werk te hebben

'k Vind dit programma ook werkelijk schandalig.

Een prachtige kast; kettingzaag!
Of nog perfect bruikbare, glazen douchedeuren; hamer!

Vazen, potten, pannen, TV's, CD's, boeken, lampen,... als't maar kapot kan.

Wel VT4, ik vind dat programma gewoonweg walgelijk!

En over de presentatrice ga ik dan nog zwijgen.

heeft er al iemand deze reactie's naar VT4 zelf gestuurd, of wachten we nog een beetje ?

Guido

Vandaag onderstaande gelezen in de krant "metro", waaruit dus blijkt dat er anderen zijn die niet gewacht hebben met reacties

Grote kuis van VT4 maakt boze reacties los (BRUSSEL):

De commerciële televisiezender VT4 gaat meer aandacht besteden aan hergebruik van meubelen in programma's waarin gebouwd of gerenoveerd wordt. De zender heeft daarover afspraken gemaakt met de Koepel van Vlaamse Kringloopcentra. De plotse recyclage-woede komt er na boze reacties van kijkers van "De Brekers", waarin oude, maar nog bruikbare meubelen worden weggegooid. "Vlamingen zijn blijkbaar erg milieubewust, want het format loopt ook in een aantal andere landen en daar is er nauwelijks gereageerd", zegt woordvoerder Kristof Demasure. Bij de opnames van het tweede seizoen zal dan ook meer aandacht besteed worden aan het hergebruik van meubels.

Ben benieuwd. Dit seizoen kijken wij alvast niet meer. Te degoutant.

Frank

"Vlamingen zijn blijkbaar erg milieubewust, want het format loopt ook in een aantal andere landen en daar is er nauwelijks gereageerd", zegt woordvoerder Kristof Demasure.

Hier wordt ons dus duidelijk Europese eenheidsworst voorgeschoteld, eigenlijk puur entertainment. Je kan dit echt niet bekijken als een informatief programma over renovatie.