besparen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

des te meer ik bespaar op energie des te hoger wordt mijn rekening ??
dat snap ik niet en ik zal het nog sterker vertellen ,dat pik ik niet meer !!!
jullie wel ?

Reacties

HOi
we herkennen je situatie.
we proberen ook te besparen en toch zijn de resultaten slechter dan we hadden verwacht. We hebben hier en daar thuis wat aanpassingen gedaan. Maar veel heeft het niet opgebracht. Nu hebben we ons anders ingesteld. We vullen trouw wekelijks onze getalletjes van gas en elektriciteit in en we zien wel. Hebben we goed bespaard dan is dat fijn. En als we slechte procenten hebben... so what. Er zijn ergere dingen in het leven...
BOB
cliff schrijft:
> des te meer ik bespaar op energie des te hoger wordt mijn rekening ??
> dat snap ik niet en ik zal het nog sterker vertellen ,dat pik ik niet meer !!!
> jullie wel ?

cliff schrijft:
> des te meer ik bespaar op energie des te hoger wordt mijn rekening ??
> dat snap ik niet en ik zal het nog sterker vertellen ,dat pik ik niet meer !!!
> jullie wel ?

We hebben hetzelfde aan de hand. 15% bespaard in verbruik elektriciteit. Nieuwe maandprijs, gebaseerd op dat jaar ... bijna 10% omhoog.

Op 20/12/2006 heb ik de klantendiens aangeschreven (mail) ... tot op heden zelfs geen antwoord. Het kan ze niet schelen, we kunnen toch nergens anders naar toe.

Waarom doen we het eigenlijk nog ...
Voor onze kinderen waarschijnlijk. Ocharme toch!!!

Lambert

Investeren in en overstappen naar ecopower.
Zolang ze het kunnen houden, een vaste prijs. Glashelder.
Gedaan met de twee maten en gewichten die bij anderen worden toegepast: vanaf 1/1/07 geldt voor iedereen tijdens het weekend nachttarief, maar als u reeds een tweevoudige meter bezit, gaat uw dagtarief wel omhoog. Wie nog niet zo'n meter heeft hoeft geen verhoogd dagtarief te betalen. Allemaal praat voor de vaak: op't einde van de rit gaat de rekening sowieso omhoog. Ik heb begrepen dat dat bij ecopower niet het geval is.
Een besparing betekent een lagere rekening, meerverbruik een hogere. Lijkt mij vrij simpel en duidelijk.
Wij zijn die onduidelijkheid en (schijnbare) willekeur van andere leveranciers ook grondig beu en stappen dit jaar (waarschijnlijk/hopelijk) voor de laatste keer over. En ik hoef daar geen tekeningeske bij te maken naar wie. We staan al een maand of vier-vijf op de wachtlijst, dus dat lukt beslist tegen 1/7.

Groetjes,
Frank

Cliff,

en hoeveel heb je bespaard tov van welke jaren? En gas, electriciteit? en hoeveel is je factuur omhoog gegaan. Mij is het in ieder geval nog niet overkomen. Als ik bespaar, dan betaal ik ieder geval minder.

Walter

Lambert,

kan je die cijfers dan eens geven? Bij mijn weten is er toch nooit een stijging van de energieprijs geweest met 25% (15%+10%) op jaarbasis.

Walter

zit al een dikke twee jaar bij ecopower, raad het iedereen aan.
15 cent dag en nacht geen frank meer (geen huur, abo, of andere supplementen)

Ik ben ook reeds gedurende meer dan drie jaar tevreden klant bij Ecopower. Op die drie jaar ( in 2005) één prijsverhoging van 7,15% en dit onder druk van Europa (afschaffing gratis distributie groene stroom). Het aandeel van 250 euro heeft de laatste drie jaar steeds 6% opgebracht. Dit is meer dan op een spaarboekje.

Ook wij zijn reeds 3 jaar heel tevreden klant bij Ecopower.
Geen commercieel gedoe met valse beloftes en veel kleine lettertjes. Een hele verademing en stimulans om je verbruik in te perken.
Ook krijg je als coöperant schitterende mogelijkheden zoals momenteel het project met de zonnepanelen.
Alleen hoop ik maar dat er voldoende helpende handen zijn om het pv-privé project te realiseren (van vrijwilligers of andere), en daarbij denk ik niet aan het rendement van mijn aandelen. Vermoedelijk draait de molen in Berchem momenteel wel dag en nacht. De wereld is blijkbaar toch nog niet om zeep. Er is nog hoop. Bedankt mensen.

Merk wel op dat het PV-project afgesloten is sinds 31 december 2006 = nieuwe inschrijvingen worden niet toegelaten: http://www.ecopower.be/pvprive.htm

Wij zijn ook geïnteresseerd in Ecopower, maar we zijn wel niet vertrouwd met een cvba. In hoeverre kan je als lid aansprakelijk gesteld worden? Kan een aandeel in waarde kelderen?

Een cvba wordt opgericht met een notariële akte. De vennoten zijn enkel aansprakelijk voor het bedrag van hun inbreng.

ik ben sinds mei bij ecopower.
ik heb uitgerekend dat ik de kostprijs van het verplicht aandeel heb uitgewonnen in 5 jaar.
ik denk niet dat een dergelijk aandeel(cvba) in waarde kan dalen, tenzij er een faillissement is. je krijgt wel jaarlijks een kleine dividend uitgekeerd. (heb dit ook in mijn verrekening opgenomen nwv 6%, dus 15 euro per jaar.

ik heb ook een A++ frigo gekocht: 75 % minder verbruik dan mijn oude. er is wel één zeer spijtig iets: als je in het Brussels gewest woont kan je voor de aankoop van een energiezuinige frigo (A++) een premie krijgen van 150 euro. Als je in Vlaanderen woont krijg je dat NIET.ALLE BELGEN GELIJK VOOR DE WET, OF SOMS NIET?

op mijn electriciteit zal ik door deze en andere maatregelen meer dan 30% besparen op jaarbasis. dus wel de moeite.

met mijn aardgas is het minder goed gesteld:

ik moet isoleren: dubbel glas en plafondisolatie
1. plaatsing dubbele beglazing met hoogrendement: kostprijs 3656 euro
2. plaatsing plafondisolatie met Eurothane G: kostprijs: 3657 euro.
totaal: 7313 euro.

ik kan niet genieten van de fiscale maatregelen omdat ik invalide ben en van een uitkering moet leven. ik heb hiervoor een woningkrediet die ik ook niet kan aftrekken.

mijn aardgasfactuur zal lager zijn (weet niet hoeveel), maar die winst zal ik nooit terugwinnen.

conclusie:
kosten-batenanalyse steevast negatief!!!!!

Walter,

Ter verduidelijking van de percentages hier de cijfers van mijn afrekening bij Nuon.

Maandelijkse bedrag 2006 = 61,64€

Totaal verbruik 2006 = 4.574(3.306 dag + 1.268 nacht)
verbruik 2005 = 5.199(3.365 dag + 1.834 nacht)

Voor jaar 2006 moest ik zelfs nog 26,25€ bijbetalen ??

Maandelijks bedrag 2007 = 73,16€

Raar voor de verbruiken was het minder verbruiken bijna volledig te wijten is aan nacht gebruik., dit terwijl ons ritme voor gebruik 's nacht niet gewijzigd is (dagelijks afwas- en wasmachine).

Briefje naar Nuon op 20 december 2006, zelfs nog geen antwoord. Triestig.

Lambert.

Gasprijzen.
Voorheen was ik klant bij citypower. Toen ik mijn contract afsloot waren zij (op vreg vergeleken) één van de goedkooptse. Zij zijn op korte tijd geëvolueerd naar één van de duurste.
In september 2006 zeg ik mijn contract op en sluit een nieuw contract af bij Essent.
Het duurt tot 1 januari 2007 alvorens de levering effectief van start gaat. Dus bijna 4 maanden.

Prijsevolutie berekend op 9500 kwh per jaar:
• Op 11 januari 2007

Electrabel Customer Solutions
EnergyPlus 540,62
Electrabel Customer Solutions
ECS OptiBudget 546,02
Essent Belgium
Essent 527,95
Luminus
Luminus Actief Gas 544,01
Luminus
Luminus Budget Gas 518,25
Nuon Belgium
Nuon Aardgas 534,40
Sociaal tarief (1) 520,87
-
Standaardleverancier (2)
Electrabel Customer Solutions 548,50

• Op 4 februari 2007
Ebem GAS 522,15
Electrabel Customer Solutions
EnergyPlus 486,96
Electrabel Customer Solutions
ECS OptiBudget 494,01
Essent Belgium
Essent 515,65
Luminus
Luminus Actief Gas 510,26
Luminus
Luminus Budget Gas 485,24
Nuon Belgium
Nuon Aardgas 517,94

Sociaal tarief (1) 498,48
-
Standaardleverancier (2)
Electrabel Customer Solutions 493,74

Je kunt er dus niet op rekenen dat je een goedkopere leverancier hebt, en je bent er voor minstens één jaar aan verbonden.
Ik blijf die prijzen maandelijks volgen en zal er mijn conclusies uittrekken.

Daarbij komt nog dat Essent dit jaar zal fusioneren met NUON, wat nogmaals invloed kan hebben op de prijsevolutie.

Misschien kunnen ze op de minsiteries en de openbare omroep een "pullover of trui" aandoen en de temperatuur een graad lager zetten? ik doe dat althans.

Het openbaar vervoer nemen naar je werk? Moesten er 25% meer mensen het openbaar vervoer nemen naar hun werk denk ik dat er niemand op tijd op zijn/haar werk geraakt.

Overigens denk ik dat kosten van energie in Nederland nog een stuk hoger zijn dan in Belgie !! Maar vooral met gas is het nogal moeilijk te vergelijken. Omdat men in NL met m3 gas rekent.

het is vaak zo deprimerend, alles is super en als je je bezighoudt met cijfers en gedragspatronen, dan ben je ouderwets.
Ik heb geen nood aan droogkast, vaatwas, 21 graden,..
Ook al plaats je zonnepanelen, want dit was supervoordelig met alle subsidies (zolang onze 'vlaamsche' ezel het kan trekken), is dit zo abnormaal?
ps: ik vind dat bbl toch wel een applausje verdient om voor een toch bijna vrijwilligersloon al deze energie te investeren in ....

We hebben ook onze berekening gemaakt en bij Ecopower zouden we 60€ / jaar besparen!! én dan nog volledig groene energie!!
We staan al enkele maanden op de wachtlijst. De inschrijving is volledig naar wens verlopen. Het aandeel erbij nemen, was even wennen, maar is niet echt een probleem (winst van 6%)
Ik hoop dat velen zullen overschakelen naar deze vorm van groene energie ...

Benevens het aspect dat velen hier aanwezig energie willen sparen en zich verantwoordelijk voelen om CO2 uitstoot te beperken (onze kinderen en kleinkinderen moeten ook nog leven...) is er het aspect van de sterke prijsstijgingen.

De petroleummaatschappijen hebben allen langetermijncontracten om hun ruwe petroleum of gas aan te kopen. Zij betalen nog geen cent meer voor hun aankoop dan 4 jaren geleden. Zoek de gigantische winsten van diverse maatschappijen maar eens op. Ver moet je niet gaan zoeken (Shell) en waar die winsten geinvesteerd worden (china).

En de westerse regeringen doen lustig mee. Blijkbaar maken weinig of geen politici hier een verkiezingspunt van. Wie verkozen is kan mee de room van de taart gaan scheppen. Waarom moet de prijs van aardgas stijgen als petroleum stijgt? Dat is mijn insziens toch ook niet wat je vrije markteconomie kan noemen (of heb ik het verkeerd voor?)?

Daarom voelt het voor mij psychologisch ook supergoed aan om een ver doorgedreven isolatie en andere energiemaatregelen voor mijn nieuwe huisje te bewerkstelligen. Het is een goede energiebesparing en ik ben er van overtuigd dat het nog veel beter zal zijn voor mijn portomonee (o.a.: bijna geen stookkosten).

De tijd dat men gelachen heeft met diegenen die zich ingespannen hebben om hun woning zo laag mogelijk in energieconsumptie te ontwerpen is voorbij!

Ik begrijp de frustraties van sommigen ivm hun stijgende energierekening ondanks hun inspanningen.
Maar... stel je even voor dat je GEEN maatregelen zou genomen hebben. Wat had je dan misschien als meerprijs op je energiefactuur moeten betalen?
Dus... de moed niet laten zakkken.

Groeten,
Rudy Martens