*** koudebrug beperken aan voordeur ***

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hoi,

ik zou het stuk aan mijn voordeur willen afwerken met arduin, maar de vloerplaat (kruipkelder) is verder gegoten dan de insprong. Hoe kan ik dit nu het beste aanpakken en een koudebrug vermijden?? Gewoon isolatie op het stukje vloerplaat lijmen en daar dan chappe over, en dan de arduin lijmen ?? Wie heeft een goede oplossing??

http://i133.photobucket.com/albums/q51/cosworth48/DSC00035.jpg

http://i133.photobucket.com/albums/q51/cosworth48/DSC00036.jpg

Reacties

David,
De blauwe steen eruit, de dragende baksteen onder de blauwe steen eruit, betonplaat wegzagen tot aan de vloertegel en verbinding wegkappen aan de 2 zijkanten van de blauwe steen met de vloerplaat. De dragende baksteen vervangen door perinsul. Tussen de blauwe steen en de tegels een bandje isolatie van 30mm dikte rechtopstaand tot onder de tegel en tot voorbij de vloerisolatie, dwz. de tegel draagt 3 cm op de isolatie met tegellijm. De voeg proper houden tussen tegel en vloer en dichtkitten. Er mag zeker geen vebinding zijn van van de onderste stenen aan de zijkanten van de blauwe steen met de binnenmuur en of vloerplaat.
Mon

Ok,

bedankt voor de informatie, dat gaat nog een heel werk worden!!!

David,

de methode van mon is inderdaad de beste, meest aangewezeg, maar ook meest ingrijpende optie. Als we dat doortrekken zou je dit links en rechts onder het gevelmetselwerk ook moeten (onderste rij 1,5 gevelsteen uitkappen tot spouwisolatie, perinsul plaatsen) doen omdat dit ook een koudebrug is.

een andere mogelijkheid is:
- vooraan een rij gevelstenen opmetselen op de bestaande gevelsteen met een klein spuwertje om eventueel regenwater af te voeren.
- waterdichtingslaag branden in de ontstane "kuip"
- Aan de buitenzijde opnieuw de arduin op de gevelsteen. De nieuwe arduin ligt dan gelijk met de deurdorpel.
- een drukvaste isolatieplaat op de betonvloer in de kuip leggen en daarop losliggend de natuursteentegel(s) met open voegen(soort omkeerdak met tegel als ballast).
De koudebruggen blijven evenwel, maar worden verkleind.

vind het trouwens vreemd dat er nu al geen waterdichtingslaag is geplaatst.

mvg
ben

bedankt mannen, ik had dit ook net nodig

Andere vraag zelfde probleem

Hoe kan je dit bouwen zonder een koudebrug te veroorzaken?
Enkel door perinsul ook in de gevel te steken thv de dorpels?

Tekeningetje iemand?