Teufel&Schwarz

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Kan iemand die een zonneboiler heeft van Teufel&Schwarz (Sanutal) mij zeggen met welk ketel deze gecombineerd wordt voor de bijverwarming?

Reacties

Hallo KD,

Volgens mij heeft in Belgie Sanutal hier de vertegenwoordiging van. WWW.sanutal.be

U kan gewoon Teufel & Schwarz bellen, en vragen naar Geschäftsführer Robin Welling..........hij is Hollander en spreekt dus onze taal............

Gr, Inge

Wij hebben hier de panelen van teufel& schwarz, zijn nog wel niet aangesloten op de boiler, gezien de boiler nog niet de juiste is, maar voor de naverwarming werken we hier met een Viessmann-ketel.(vitodens 300)

Sabbe,

Zit ook voor een keuze, zonneboiler, nieuwe CV van Viessman. Waarom heb je geen van de Viessman Vitosol serie gekozen (bv Vitosol 300 met heat pipes)?

Of misschien de Izen oplossing, met het terugloop systeem.

En heb je deze ook al eens gezien? rivusol.com
Lijkt verdomd veel op de zonnepanelen van navitron.org.uk

Alvast bedankt.
Lambert.

Lambert,

Wij hebben voor de panelen van teufel&schwarz gekozen omdat dit een fabrikant is die zich toch specifiek op zonne-panelen toespitst, en omdat onze installateur zelf van dit merk een installatie heeft. Bovendien zijn de panelen mooi in het dak in te werken, en ze hebben grote oppervlakten die in één geheel zitten, dus geen connectie tussen de verschillende panelen nodig.
Ik heb niet gekozen voor viessmann-panelen omdat viessmann mijn inziens in eerste instantie een fabrikant is van verwarmingsketels. De vacuum-pipes zijn niet te integreren in het dak zelf. (We hebben gekozen voor inbouw, waardoor pannen konden weggelaten worden en zo het bestaande dak niet extra te belasten)
En waarom ik niet voor Izen heb gekozen? Onze installateur, hoewel deze ook Izen verdeeld, is meer voor het systeem met glycol dan het leegloopsysteem. En heb eens bij de mensen van Izen gestaan op Batibouw, om meer informatie te bekomen maar meer dan een reclame-folder en een prijslijst konden ze blijkbaar niet geven. (misschien juist de slechte persoon/vertegenwoordiger getroffen).

Naast Teufel en Schwarz(Tisun) is er nog een vergelijkbaar merk: Wagner.

Het rendement van deze vlakke panelen schijnen zelfs het hoogste te zijn.(toch belangrijk)

Rene,

Het is niet dt het rendement SCHIJNT het hoogst te zijn, het is gewoon via de warenstiftung in Duitsland de beste collector op de europese markt voor het moment.

Dank je Hans, ik was inderdaad te voorzichtig.

Even off topic, wat zullen in praktijk de verschillen in rendement van de diverse fabrikanten van panelen voor effecten hebben in de warmwaterproduktie ??

Rene

Dat er bij zijn de op een gegeven moment wel werken en andere niet.

In de zomer werkt alles, maar bij slechter weer ga je het verschil in panelen wel merken en aangezien ons landje nogal dikwijls over slecht weer beschikt is het misschien toch beter om maar eens goede panelen aan te schaffen.

Kan voorbeelden genoeg aanhalen en die mensen hebben ook geinvesteerd.

Rene, er zijn ook nog de cpc- collectoren speciaal ontwikkeld voor midden europa.
Mon

Hans,

Kan je het verschil in MJ jaaropbrengst uitdrukken ?

Mon,

Wat zijn cpc collectoren ?

Rene,
Info: SOLARFOCUS
Mon

Iemand ervaring met SolarFocus?

eu ja

Hier life te volgen
http://users.skynet.be/zonnigniel/

Mvg Eric