opbrengst PV panelen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Halle,

Voor de eigenaar van PV panelen: Kan je weergeven hoeveel de zonnepanelen per geinstalleerde kWp hebben opgebracht op 1 jaar tijd?
Een paar voorbeelden van installaties en hun opbrengsten mag ook.

Walter

Reacties

Walter,

Hieronder een URL naar de website van Ton Peters uit Spijkernisse (Nederland). Hier wordt live data aangeboden van zijn PV-installatie (2700 Wpiek)

http://www.pv-solar24.info/

mvg

Francis

Walter,

onze panelen brachten vorig jaar op precies één jaar tijd 1360kWh op (1-1-06 tot 1-1-07), en het is een installatie van 1,353 kWp (11*123Wp).

MVG, Piggy

Die 2 voorbeelden hier geven een opbrengst van ongeveer 1000kWh per 1kWp. Is dat zowat een algemeen resultaat (vs de 850kWh die meestal wordt aangenomen als jaarlijkse opbrengst).

Walter

Walter,
ik heb sinds 29 april 2001 14x120Wp geïnstalleerd, weliswaar op een ZW-georienteerd dak. Sinds augustus vorig jaar heb ik gemerkt dat mijn opbrengst stelselmatig daalde wat resulteerde in complete vervanging van alle panelen (gisteren). Blijkbaar zat er in de bewuste panelen een "productiefout". Mijn totale opbrengst sinds startdatum bedraagt 6555kWh of zowat 1200kWh per jaar (voor het defect zich voordeed).
mvg
Eric

Eric,

dat is 'maar' een 700Kwh per jaar per kWp. Vermoedelijk speelt de orientatie je parte om de 'norm' opbrengst niet te halen.
Best interessant om na 6 plots nieuwe panelen te krijgen trouwens. Heb je hard je best moeten doen opdat ze de panelen vervingen?

Walter

Hallo,

Is er iemand die, naast vaste panelen ook enkele panelen de zon laat volgen ?

Graag zou ik de (mogelijke) winst van het ene systeem tov het andere systeem eens willen vernemen van een gebruiker.

http://www.zomeworks.com/solar/trackrack/UTR020_photo.html

Danny

hallo walter

13 PANELEN VAN 180 W JAAROPBRENGST VORIG JAAR 2300 WATT
MET PIEKEN VAN 16KW PER DAG

GROETJES

sorry walter,

was 2300KW
walter schrijft:
> Halle,
>
> Voor de eigenaar van PV panelen: Kan je weergeven hoeveel de zonnepanelen per geinstalleerde kWp hebben opgebracht op 1 jaar tijd?
> Een paar voorbeelden van installaties en hun opbrengsten mag ook.
>
> Walter

Pluxy; 't is kWh; 1kW, is je vermogen, als je 1kW gedurende 1 uur hebt gebruikt, heb je 1kWh verbruikt.
Je panelen zijn 180Wp, wat wil zeggen dat ze bij een bepaalde hoeveelheid zon 180W opbrengen. Doen ze dat 1 uur lang dan hebben ze 180Wh opgebracht.

Maar jij zat vorige jaar dus ook ergens rond 1000Wh per geinstalleerde kWp. Het moet een goed jaar geweest zijn vorig jaar.

Walter

Hoi Walter,

vorig jaar augustus is men een eerste keer komen kijken naar de panelen; uit hun metingen bleek dat er inderdaad "iets " aan de hand was. Uiteindelijk is men gratis de panelen komen afmonteren en hermonteren! Mijn "verlies" is dus beperkt gebleven tot de minderopbrengst gedurende al die maanden. Ik heb 1 paneel gezien waar aan de achterzijde een "blaas" opzat en op die plaats was aan de voorzijde een verbrand punt te zien waar de kortsluiting had plaatsgevonden.Hopelijk gaat mijn opbrengst nu terug "skyhigh"!

groeten

Eric

Leuk om opbrengsten hier te vergelijken, maar ik zou er graag nog enkele gegevens aan toegevoegd zien.

1) de gemeente waar de panelen opgesteld staan (er is immers niet overal in vlaanderen evenveel zon)

2) de leeftijd van de panelen (de opbrengst vermindert namelijk jaar na jaar, en is het hoogst in het eerste jaar) bij sommige panelen duikt de opbrengst de volgende jaren fors naar beneden, bij andere dan weer niet.

Mijn cijfers voor 2006 :

Installatie 30 panelen BP (saturntechnologie) samen 2.55KW piek 2375 KWH

Panelen in gebruik sinds 2001

dirk

Wij zijn van plan om PV panelen te installeren bij de renovatie van ons huis. Welke panelen gaan het langst mee ?
Waar moeten we op letten bij aankoop ? Hoe lang gaan zulke panelen mee voor je ze moet vervangen ?
Wij gaan eerst een nieuw dak plaatsen. Welke voorbereidingen moeten hiervoor getroffen worden ?
Samen met deze panelen gaan we ook zonnepanelen plaatsen.
Heeft iemand nog goede tips ?
Dank bij voorbaat.
Lieve.