mazout condensatieketel voor 2tmp regimes?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

Ik twijfel tussen een condenserende mazoutketel (104% rendement) en een lage temp mazoutketel (94% rendement)

Ik vraag mij af of de meer prijs van een condenserende ketel gerechtvaardigd is indien er ook sanitair water mee verwarmd wordt (de rest is vloerverwarming) want volgens mij zakt het rendement toch serieus wanneer het water naar 55/60° moet verwarmd worden. Of zie ik dat verkeerd?

Bedankt,
Koen

Reacties

rendement kan nooit hoger zijn dan 100% dus
ik heb zeer mijn twijfels bij die cijfers

stel je voor:
een pakje friet bevat 100 gram frieten = 100%
nu zien ze dat dat bakje zelf ook naar friet smaakt én eetbaar is dus je eet dat ook op: 10 gram extra gegeten = 110 gram gegeten dus... 110gram eten ipv de beloofde 100 gram = 110%.
maar meestal valt er 1 gram friet naast het pakje, dus 99 gram friet opeten = 99% + 10 gram gratis van je bakje dat je kan opeten maar niet is meegeteld in je vraag ik wil 100 gram eten = 109 gram (%) eten terwijl er normaal maar 100 wordt geteld.

zo is het ook bij gas:
de verbanding van het gas geeft 100% warmte, waarvan max 99% kan worden overgedragen naar het water. dus 99% rendement.
men heeft dan gemerkt dat gas verbranden geeft rook waar veel waterdamp in zit. nu halen we OOK die warmte uit de waterdamp, dat is nog eens 11% extra ten opzichte van de 100% warmte die men vroeger maar kende, dus dat geeft 110% rendement.
als men NU opnieuw zou moeten zeggen dat gas 100% warmte bevat INCLUSIEF de warmte uit de rook dan gaan de ketels die tot nu 99% kregen eigenlijk maar 89% geven ten opzichte van de nu kenbare 100% inclusief rook, maar omdat ze die gegevens van de oude principes niet willen aanpassen bevat gas dus eigenlijk 110% warmte ten opzichte van de vroeger 100% gekende warmte.

groeten,
christophe.

Het grootste bewijs dat Sack niets kent van verwarming , en nog meerbepaald van Viessmann

wie verkoopt u nu een gaswandketel op mazout ?

Ik zou het nooit doen ! je hebt de véél betere vitolaplus 300 ketel , veel meer geschikt voor vloerverwarming!!!

Nu ga je vanalle toebehoren nodig hebben , die de prijs enorm zullen gaan opdrijven !!

Weet ook , dat jouw gaswandketel enkel kan draaien op zwavelarme mazout , dewelke veel duurder is
de vitolaplus 300 kan op gewone mazout ook draaien...

Dan nog ,mijn ervaring
leert me dat de klassieke vitola 200 , betrouwbaarder is...

Thomas,

Die wandketel op mazout hebben we niet via Sack gekocht.
Het is wel een feit dat ze van ketel niet veel van kennen.

Al uw andere opmerkingen zijn volgens mij kompleet uit te lucht gegrepen.

Die wandketel is even goed perfect bruikbaar voor vloerverwarming. Tis nog steeds de ketel op mazout met het hoogste rendement. Dat verklaart ook waarom je zwaverarme en gewone mazout maar kan gebruiken in een verhouding van max 50 %
Hij draait hier nu juist een jaar en zeer tevreden over. We hebben ons redendement laten meten en komen uit op 106% in de eerste trap brander. De 2de trap heeft iets minder rendement wordt minder gebruikt.
Wat nog een extra pluspunt is van die wandketel; als particulier kan je hem perfect zelf kuisen, zeer eenvoudig en goedkoop.

ok
jij de slimste ?

verkoop jij ook jaarlijks 200 viessmann ketels
waarvan reeds 1500 in onderhoud ?

thomas,

dat is een flauwe opmerking. Ik zie niet in waarom een ketel beter of minder goed zou zijn omdat jij er al zoveel geinstalleerd hebt . Argumenten graag (bv zoveel % van dit type vertoont welke problemen na hoeveel jaar...)!
En verder; tot nader order wordt hier op forum gestreefd naar het betere ecologisch alternatief.
Als je dan een beetje meer moet betalen voor zwavelarme brandstof (ongeveer 5%), maar het hoogst mogelijk rendement haalt (voila, de meerprijs misschien al terugverdient!) dan zie ik niet wat daar fout aan is.

Walter

ervaring doet alles

Thomas

Ervaring is dikwijls de oorzaak dat men met niks nieuws begint. Ervaring kan jij nog iemand anders, ik dus ook niet, hebben met de condenserende stookoliewandketels, daarvoor zijn het verkochte aantal te klein. Maar de markt gaat onvermijdelijk in de richting van kleinere ketels, vanwege de plaatsbesparing. Ik heb daar niet zo'n somber oog in als jij.

Hans

Thomas,

Ik wou enkel uw argumenten weerleggen omdat ik naar eigen ervaring ondervonden heb dat deze niet kloppen.

"je hebt de véél betere vitolaplus 300 ketel , veel meer geschikt voor vloerverwarming!!!"
Waarom dan wel??

"Nu ga je vanalle toebehoren nodig hebben , die de prijs enorm zullen gaan opdrijven !!"
Heb geen bijkomende kosten gehad. In tegendeel deze ketel heeft een ingebouwde pomp dus ik heb slechts 1 extra moeten kopen.

"Dan nog ,mijn ervaring
leert me dat de klassieke vitola 200 , betrouwbaarder is..."
Wat ik geleerd heb is dat de condenserende ketels frequenter onderhoud nodig hebben. Maar de vitoplus 300 is eenvoudig zelf te reinigen. Trouwens de ketel eens vaker kuisen komt het rendement dan weer ten goede.

Koen

buderus GE225U LT 45KW is dit een degelijke mazoutketel en is dit een condensatieketel?

de kerf

de buderus GE225U LT 45 is geen condenserende ketel
is een gewone gietijzeren ketel met unit brander