ATAG ECO 24 C of VIESSMANN VITOPEND 100 WHOA

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Ik moet beslissen of ik een ATAG ECO 24C neem of een VIESSMANN Vitopend 100 WHOA neem.

Zelf zou ik ATAG nemen omdat je die voor 40% kan inbrengen in je belastingen?
Maar van de ketels zelf ken ik niets.

Kan iemand me raad geven?

Alvast bedankt,
Sofie

Reacties

da zijn 2 totaal verschillende toestellen

de ene is condensatie , en dus duurder =atag
viessmann whoa = hoogrendement=prijs 1198euro prijs kwaliteit beste toestel op de markt

Viessmann is idd goedkoper dan ATAG maar zou ik op termijn voordeel doen indien ik condensatie neem?

Je kan tot 1000 € inbrengen in je belastingen vind ik terug als je een condensatieketel installeert ter vervanging van oude stookketel.
Maar wat zijn oude stookketels? :s (Is dat ook een gaswandketel van Vaillant?)

De enige reden waarom ik condensatie zou nemen is omdat je dat belastingsvoordeel hebt, premie krijgt en minder zou verbruiken.

Uw kiest voor twee dure toestellen! Vorig jaar schafte ik mij een condensatieketel aan. Na ten rade te gaan bij testaankoop bleken verschillende toestellen (wel van een bepaalde serie)zoals Vaillant, Bulex, Viessman, en ?? zeer goed te voldoen. Allen qua (milieu)prestaties zeer vergelijkbaar. Viessman en atag stonden meer onderaan het lijstje wegens hun hogere prijs. Testaankoop wees erop dat je bij de keuze van een toestel vooral de prijs van de installateur moet laten beslissen.

Ik heb een Vaillant EC35 (combi, zowel voor het voorzien van sani-water als voor cv, en later te gebruiken als naverwarming van de zonneboiler (weer een premie en belastingsvoordeel))laten installeren, alles voor 3000 euro. 1000 euro van stadgent teruggekregen, 125 van Eandis en dan nog het balastingsvoordeel. Je zou voor minder je ketel laten vervangen (die in ons geval 25 jaar oud was). Ga de leeftijd na van je toestel. Als die niet ouder is dan 15 jaar zou ik deze niet vervangen, tenzij je huidig toestel niet aan je eisen voldoet.
groet