shingles

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Momenteel hebben we 2 houten buitenmuren op het 1e verdiep, die beslaan zijn met plastieken planchetten. 1 van deze muren is gericht naar het zuidwesten en is dus een natte, koude kant (De ramen die we reeds vervingen aan deze zijde begonnen goed te rotten). We overweegden om deze te vervangen door cederplanken, en tegelijk ook beter isoleren. Maar hoorde nu van zogenaamde "shingles" in hout, die in 3 lagen worden aangebracht en veel voordelen zouden hebben : goedkoper dan cederplanken - ook in plaatsing, esthetisch (maar nog niet gekend in België), en natuurlijk de isolatiewaarde. Zijn die shingles dan echt te overwegen?

Reacties

In Oostenrijk gebruikt men dit al eeuwen als gevelbekleding, zelfs bij
berghutten (dus in de meest extreme omstandigheden). Ik weet dat ze bij een
berghut in de buurt van Kappl in 2004 nieuwe shingles hebben geplaatst en die
oude hingen er verschillende decennia aan. Ik zou het zelf ook graag gebruiken,
maar toelating krijgen is het moeilijkste denk ik.

Beste Ann,

Zeker doen! Mijn schoonbroer heeft zijn garage ermee bekleed.

Vlot verkrijgbaar.

Isolatiewaarde telt niet daar je achter de shingles moet ventileren.

Mvg

JB

Bedankt voor jullie reacties! Zal eens rondbellen om een verdeler te vinden en misschien is het eenvoudig genoeg om zelf te kunnen plaatsen. Ann