vloerverwarming?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hoe kan je energie besparen met vloerverwarming ?
Wij maken gebruik van een RAPIDO gasketel GA 92 (hoogrendementsketel met geringe waterinhoud en een hoog rendement. De warmwaterboiler staat op het verwarmingscircuit.
De vloerverwarming is beschikbaar in de leefruimten, badkamer en overloop. De overige kamers beschikken over een radiator, doch deze wordt nooit gebruikt. De temperatuur in de living bedraagt 20,8 °C overdag en 's nachts 19°C.

Reacties

energie besparen kan je volgens mij nu nog enkel door de temperatuur nog een graadje lager te zetten, je geniet met je vloerverwarming ook van de stralingswarmte, dus kan het gerust iets lager dan het nu is, bij mij is het overdag zelfs maar 18° en s'nachtes 16°, moet s'morgens dan wel 1,5 aanstaan voor de gewenste temperatuur, daarna is het confortabel.

En dat het water maar tot rond de 30 graden moet verwarmd worden. Bij centrale verwarming is dit 70 a 80 graden.

indien je een gewone centrale verwarming hebt met 2 temperaturen 30° à 40° en anderzijds 70°à 80°, dan zit er een 4 wegkraan tussen en slaat cv enkel aan bij te lage temperatuur voor de radiatoren, electronisch geregeld met sam of buitenvoeler.

Ik begrijp je niet gv087901 ?
indien je een gewone centrale verwarming hebt met 2 temperaturen 30° à 40° en anderzijds 70°à 80°, dan zit er een 4 wegkraan tussen en slaat cv enkel aan bij te lage temperatuur voor de radiatoren, electronisch geregeld met sam of buitenvoeler.
Ja, dat heb ik al!!
Maar ik wel nog een tandje bij doen(besparen)

Zonnepanelen plaatsen

en die zonnepanelen kunnen in het tussen seisoen ook tot 30 à 40° opleveren, in begin en de zomer tot een zeer hoge temperatuur, tot de begrenzing van je cv afslaat, ongeveer 70°, brengt vlug heelwat op, het aantal m² moet wel berekend volgens je situatie, maar een leverancier weet dit wel te bepalen.

Is dat niet duur? zonnepanelen.

Lansbergen

Duur? Wat is duur? Als morgen de energie nog dubbel zo duur wordt, wat zal dan het duurste zijn? Best bepaal je van bij de bouw aan een goede zonneinstallatie. Dan is de kost het kleinst. Achteraf moet er vanalles veranderd worden en dat maakt het duur. Maar ik begrijp best dat soms het budget er niet is. Alhoewel, voor een aangelegde tuin is dat budget er wel. Daarvan heb je al een mooie installatie.

Wij gaan dit bouwen. Tuin is pal naar het zuiden gericht en de dakhelling is 40° (optimaal 36° dacht ik). Waar moeten we nog allemaal op letten om de kosten zo laag mogelijk te houden en welke levercier geeft de beste prijs/kwaliteit.
Alvast bedankt voor de hulp.

Tom

er zijn verschillende soorten zonnepanelen, allemaal met een heel specifiek prijskaartje, je zal dus even moeten zoeken op het internet, solio uit wortegen-petegem is er èèn van met volgens mij betaalbare panelen, maar ieder moet zijn eigen situatie voorleggen aan de verschillende leveranciers, en dan moet je maar vergelijken.