Lage Energie Woningen: sturing verwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Geachte,

voor een GBOU-onderzoek (dat is een interuniversitair onderzoek, gesponsord door de Vlaamse overheid) ben ik op zoek naar hoe de regeling van de verwarming gebeurt in lage energie woningen. Ik bedoel dan: welke parameters worden gemeten, worden ze eventueel samengebracht en wat voor signaal geven ze aan de warmteproductie of de circulatiepomp? Hoe gebeurt de productie van sanitair warm water? Wat zijn de bevindingen van jullie als bewoners? Wat zou je anders doen en waar ben je uiterst tevreden over? Omdat het over lage energiewoningen gaat, zou ik ook willen vragen het k-peil en het bewoonbaar oppervlak te geven. Daarnaast is ook het type verwarmingstoestel (condenserende gasketel, lucht-water warmtepomp, hoogrendementsketel,...)en dito vermogen evenals type(s) afgiftesysteem/systemen van belang.
Je mag mij een mailtje sturen op het volgende adres
leen.peeters [at] mech.kuleuven.be met als onderwerp 'regeling'.

Alvast heel erg bedankt!

Reacties

Als je een testcase nodig hebt? Wij gaan bouwen en zoeken nog altijd naar het voordeligste systeem. o.a. warmtepomp en zonnepanelen. Je mag onze gegevens gerust gebruiken.

Tom