Te weinig isolatie in de muren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Door weinig ervaring in de bouw (en te laat op dit forum beland) zit er wat te weinig isolatie in onze spouwmuren, slechts 5cm rockfit 434 met 14 cm ploegsteert thermoblok.
De rest hebben we wel goed uitgevoerd, 22cm in het dak, 6 cm pur op de vloer, 1.1 glas, dorpels geisoleerd,...

Heeft het nog zin om bv mijn kruipkelder extra te isoleren met bv 5cm pur isolatie onderaan de welfsels te kleven?? Gaat dit iets opleveren in het warmteverlies/verbruik?? Verwarming is met een HR-TOP en overgedimensioneerde radiatoren.

Reacties

Dit laatste gaat je tussen de 150 en 200 watt/uur schelen.

gerekend over een vloeroppervlak van 50m2 en in de volle winter gerekend. Voor de kruipkelder temperatuur ben ik uitgegaan van 5 graden.
Voor een winter zal het op hooguit 50m3 gas. (1m3 per m2)
Terugverdientijd van 15 a 20 jaar bij de huidige energieprijs. (alleen materiaalkosten gerekend)

Geert,

Ik zou willen dat ik zo geisoleerd had 15 jaar terug. Heb dus ook die ploegsteert Thermorblok, maar wel onlangs mijn spouwen laten vullen met HR Thermoparels.
Lambda waarde van Rockfit is iets lager, maar de Rd voor 5cm is idd laag, enkel 1,45 terwijl dit voor de Thermoparels bij 7cm juist iets over de 2,00 is. Voor subsidie moet je 1,3 hebben. Dus misschien nog niet zo slecht.

@chathanky, geldt hetzelfde voor een volledige kelder? Bij ons is het bijlange geen 5° in de kelder. En ik dacht ook de kelder nog verder te isoleren.

Graag wat meer info, en met wat het beste te isoleren, PUR platen misschien, en hoe dik.

Thanks
Lambert

Dit laatste gaat je tussen de 150 en 200 watt/uur schelen.

Gaat dit echt zoveel uitmaken, want op mijn vloer is 6cm pur gespoten??

"Gaat dit echt zoveel uitmaken, want op mijn vloer is 6cm pur gespoten??"

Van ongeisoleerd is het een ander verhaal en de opbrengst groter.