masser warmtepomp

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hans,

Naast jou opmerkingen over Masser, lees ik hier nog vaak negatieve kritieken over hen.
Wij hebben echter een warmtepomp van Masser besteld, alsook hun ventilatiesysteem op aanraden van onze architect. Hij heeft dit systeem al bij een aantal mensen laten installeren en na contactname met hen bleken zij toch allemaal best tevreden.
De pomp wordt volgende maand geïnstalleerd en tot hiertoe liepen alle contacten zeer aangenaam en professioneel. Wat is er dan verkeerd met hun systeem? Is het rendement niet goed genoeg, is het niet krachtig genoeg?

Groeten, Gert

Reacties

Dit slachtoffer gevoel komt echter (nog) niet door mijn ervaringen met Masser zelf, maar door wat ik hier allemaal lees :[
Op de website van brusselsgreentech (ontstaan uit de samenwerking tussen het Brussels Agentschap voor de Onderneming (BAO) en het Brussels Instituut voor Milieubeheer (BIM))
http://www.brusselsgreentech.be/nl/detail.php?id_soc=64, lees ik onder andere het volgende over Masser.

“Aangezien het bedrijf al sinds 1975 milieuvriendelijke verwarmingssystemen installeert, beschikt het over een degelijke praktische kennis opgedaan bij de installatie van 2.000 warmtepompen, zowel in België als in Luxemburg.”

“Dit uitstekende rendement kunnen we vooral verklaren aan de hand van twee specifieke kenmerken van het systeem.
Het systeem heeft geen warmtewisselaar. Dit betekent dat er op dit niveau dan ook geen verlies is, want dezelfde vloeistof stroomt in een lus zowel door het binnen- als door het buitennet. Dit specifieke kenmerk is eigen aan systemen met “directe ontspanning”.
Daarnaast heeft het systeem ook geen circulatiepomp, de samendrukking van de vloeistof volstaat om die door de netten te laten stromen.”

Wat het ventilatiesysteem betreft, zie ik de blunder wel in (de ventilatie wordt volgende week geplaatst. Kan daar eventueel nog een warmtewisselaar aan toegevoegd worden?), maar is de warmtepomp echt een ramp of had het gewoon beter gekund?

Gert,

volgende 'problemen' met het M***** systeem:
- Masser geeft geen rendement of COP op: je hebt dus ook geen idee hoe goed hun warmtepomp is in vergelijkig met andere WP. Ik vermoed dus dat hun WP eerder aan de lage kant zit in vgl met anderen.
- je kan niet per kamer gaan regelen
- ze plaatsen nogal eens elektrische verwarming op de slaapkamers en verdieping omdat ze blijkbaar problemen hebben om slaapkamers en badkamer te verwarmen (probleem ivm opvoerhoogte?). Een 'normaal' WP systeem met ten minste een warmte wisselaar heeft dit probleem niet. Ik hoop vooral dat je deze optie niet gekozen hebt. Het zou zowat het hele potentiële milieu voordeel van de WP te niet doen.
- ze sturen de koelvloeistof ook door je vloer. Lijkt me niet zo ideaal bij breuken.

Dat in de publicatie waarnaar verwijst wordt dat Masser enige ervaring heeft, zal wel correct zijn (dit spreekt idd in hun voordeel). Maar dat hun systeem hoge rendementen haalt lijkt mij overgeschreven uit een reclame folder. Je kan hen immers niet vergelijken met anderen daar zij geen informatie geven over de rendementen.

Walter

De tekst op de vermelde site is rechtstreeks uit hun folder overgenomen. Hard werken doen ze op die millieudienst blijkbaar ook niet...

warm zal het wel worden in de woning, maar ik zou niet graag de rekening (verbruik) betalen.

voor eenzelfde investering zijn er betere, zuiniger systemen te verkrijgen.

Stefan

Ik heb onderzoek gedaan naar de beste systemen prijs kwaliteit om met een goed product op de markt te komen.

Wij doen eerste een geologisch onderzoek zodat we de voor U optimale pomp kunnen berekenen.
Ik vind dat de beste manier van werken.

Zo is het moeilijker om uit een kleigrond warmte te halen dan uit een bodem met een hogere geleidbaarheid.

Groeten
Tom

hallo,

ikzelf heb ook een masser warmtepomp + boiler, nu 1,5 jaar. tot nu toe heel tevreden, zowel over werking als service.

Toch door de negatieve commentaren te lezen, wordt ik echter ongerust.

Zijn er eventueel mensen die Masser al meer dan 10jaar ofzo liggen hebben en die eens hun bevindingen willen geven?

Anja

de ventilatie van masser heeft GEEN warmterecuperatie (wat ze ook mogen beweren, volg de lucht en zie dan dat de warme lucht rechtstreeks naar buiten wordt getrokken... dus dat de dure warme binnenlucht vrij naar buiten vliegt, dat is geen warmterecuperatie). dat is dus wat ik TEGEN de ventilatie van masser heb. (buiten het feit dat hun ventilatiemotor dan nog eens 2 keer zo veel gebruikt dan onze balansventilatie mét warmterecuperatie. dus wij hebben MINDER electriciteitskosten én meer warmtewinsten t.o.v. de masserventilatie).

en hun warmtepompen hebben gewoon een veel te lage COP dus een te hoog verbruik. je krijgt het evengoed warm in je huis, maar zal meer verbruiken in verhouding met een ander merk (en het is moeilijker regelbaar, maar moeilijk gaat ook natuurlijk).

groeten,
christophe

PS: ik ken veeeel mensen die tevreden zijn over hun verwarmingssysteem, ook al verbruiken ze 1000 tot 2500 euro per jaar... warm is warm vinden ze dan. ik ben gewoon blij dat wij maar 300 euro per jaar nodig hebben gehad vorig jaar om ons huis te verwarmen.

Gert,

Dat je iets besteld, waarvan je heel veel negatieve dingen leest op dit forum, tot daar aan toe. Iedereen zijn gedacht én maar goed ook!

Maar wat wil je dan met je tussenkomst bereiken?

Mvg

JB

"de ventilatie van masser heeft GEEN warmterecuperatie (wat ze ook mogen beweren, volg de lucht en zie dan dat de warme lucht rechtstreeks naar buiten wordt getrokken... dus dat de dure warme binnenlucht vrij naar buiten vliegt, dat is geen warmterecuperatie). dat is dus wat ik TEGEN de ventilatie van masser heb."

Christophe,

Ik ken het principe niet wat masser toepast Christophe, maar kun je mij vertellen of er hier een verdamper tussen zit, of waar ik een principeschema kan vinden van dit systeem?

chathanky,

details over de verschillende Masser systemen (of het ontbreken van details), vind je op de site van Masser zelf.
De ventilatie is trouwens enkel een vetilator(s) met buizen.

Walter

Anja, in je mailtje dat je rondstuurde beloofde je je verbruiksgegevens eens op te zoeken. Kan je die hier posten? Het is veel aangenamer die discussie hier te voeren dan binnen een groepje van mensen dat toevallig op de mailtjes van het forum in cc staat. De informatie wordt dan ook over meer mensen verspreid en ze kan best interessant zijn. Merk op dat wat je warmtepomp verbruikt, maar een deel is van je totale verbruik voor verwarming. Ook je electrische radiators/convectoren maken deel uit van je verwarmingsinstallatie. Je zou dus ook moeten weten hoeveel je die gebruikt hebt. Zo een convector (2kW?) kan bv evenveel vermogen hebben als je warmtepomp zelf. Daarom zou het goed zijn je totale jaarlijkse electriciteitsvebruik ook mee te geven. Dit is veelal te zien op je overzicht factuur van je electriciteit maatschappij. En ook je vermogen van je warmtepomp (dat zou normaal ergens op een kenplaatje van je toestel moeten staan) zou je moeten meegeven. Dat geeft toch min of meer een idee van hoeveel vermogen je nodig hebt om je huis te verwarmen. Weet je toevallig hoe groot je huis en hoe goed het geisoleerd is? Nog een vraagje ivm je installatie. Hoe maken jullie warm water? En tenslotte: je ventilatie afzetten, zal natuurlijk de warmte binnenhouden. Maar het is erger om zonder ventilatie te zitten dan warmteverliezen te hebben. Dus aan laten staan die ventilatie!

Beste Anja, Christophe, Walter,

welke alternatieven zijn er? Zowel qua betrouwbare merken als beproefde methodes? Bvb verwarmen van bovenverdieping, etc

Maarten

 na meer dan 5 jaar (sinds mijn vorig bericht) krijg ik hier thuis mails dat ik bovenstaande firma zou "beledigd hebben" ??? hallo

 

zijn er hier mensen met lange tenen ???