Isolatie rolluikkasten, hoe ik het gedaan heb!!!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Reacties

Knap werk.
Met wat heb je de Styrofoam-platen verlijmt ?

Met silicone (fix-all), werkt zeer gemakkelijk!

Zeer mooi gedaan ik zal u voobeeld volgen.
mvg
Luc Henckens

nog eenvoudig was dat je de rolluiken elektrisch had bedient, dan had je hier geen gaatje.

Wat voor tape is dat ? (ik veronderstel voor de luchtdichtheid ?)
Hoe ga je de vijsgaten afwerken? Ik heb ervoor gezorgd dat er geen vijzen in het zicht zitten maar dat ze onderaan zitten.

Proficiat David,
knap gedaan!

Maar om het waterdampdichte Styrofoam te verlijmen heb ik betere ervaring met polymeerlijm (Tec 7, Parabond 600, Parabond construction en vele andere gelijkwaardige).
Waarschijnlijk heb je geluk gehad dat de ondergrond voldoende poreus was en daardoor voldoende vocht kon bevatten om de siliconen te laten uitharden.
Groeten,
Rudy Martens

Het is gewoon aluminium tape, heb ik ook gebruikt om het dampscherm af te tapen in mijn dak. De vijsgaten ga ik gewoon toesmeren, en indien problemen moet ik ze gewoon terug open maken. De afstanden van iedere schroef heb ik opgeschreven.

Beneden heb ik alle rolluiken met motoren.

Indien de motor, lager, lint, ... defekt is, moet je wel alle isolatie verwijderen om alles te kunnen uitbouwen. Het is altijd iets hé, nu is het wel goed geisoleerd en kunnen we op beide oren slapen!!

Hallo David,

Heb met veel belangstelling je foto's bekeken en ik moet zeggen da's knap werk. We gaan je voorbeeld zeker volgen.

Waar heb jij de tochtborstels voor de linten gevonden ? Of heb je zelf iets gefabriceerd ?

Ben vandaag in 4 bouwmarkten geweest doch die verkopen enkel smalle borsteltjes voor linten van 14mm en wij moeten 22 mm linten gebruiken omwille van de zwaarte van onze rolluiken.

Kan je mij wat info geven ? Alvast bedankt

Voila zie, dat is nu nuttige info.

Bedank, Wilfried.

ik heb uw voorbeeld vandaag ook gevolgd en moet zeggen het resultaat mag er zijn. Het is wel arbeidsintensief maar ik vermoed dat er zeker rendement uitgehaald zou worden. De bouw naast mij hadden ze nog wal van die blauwe wallmate over en die heb ik dan overgekocht. Mijn vrouwke verklaarde mij zot, maar ik zal nog eens lachen als ik onder de rolluikkast in de living zit waar de koude niet doorkomt.

En toch vinden wij zelf dat deze manier niet alleen zeer arbeidsintensief is maar oook veel kans heeft op luchtlekken en ander onheil.
Beter is te werken met een iet wat aangepast opbouwrolluik.
Deze rolluiken zitten volledig in eigen kast met een waarde van 1.2. Die plaats je gewoon bovenop je raam.Afkitten waar nodig Daarna ga je de spelten rondom de kast en de ruwbouw gaan volproppen met rotswol. Plank ervoor en voila afgewerkt. Dit is potdicht met een veel betere gecontroleerde plaatsingstechniek en vooral minder zorg over eventuele luchtlekken. Je hoeft bvb niet te gaan afkittenaan de binnenzijde Je moet je ook geen zorgen maken over nesterij van insecten of vogels of eventueel blokkeren van rolluiken door loskomende isolatie of infiltratie van boven uit de spouw van condensatie of ander vocht.
Zomaar een advies van een vakman die dit zeer regelmatig doet