warmtewisselaar verwarmingsketel: alu of inox?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij zijn ook op zoek naar nieuwe CV en zo ben ik op dit forum terechtgekomen. We hebben reeds een aantal installateurs op bezoek gehad. Een van de verschillen tussen types verwarming die daarbij steeds naar voor komt is het al dan niet hebben van een inox warmtewisselaar.
Volgens een aantal merken/installateurs is de corrossie door het zure condenswater zo groot dat de levensduur van aluminium warmtewisselaar ernstig beperkt zou zijn. Toevallig of niet, meestal zijn dit de typische duurdere merken...uiteraard benadrukken zij hun inox ww als verkoopsargument.
De iets goedkopere merken zoals junkers, renovabulex,... hebben dit niet... (ik neem aan dat met HR top de condenserende ketel van junkers bedoelt wordt).
Kent er iemand de waarheid omtrent inox / alumimium ww...
Wat mij al is opgevallen: in een aantal gevallen "verzwijgen merken in eerste instantie dat ze aluminium gebruiken. De nieuwste generatie van ketels van merken als "v****nt" schakelen over naar inox. Ook de nieuwe niet condenserende wandketel van j*****s gebruikt inox...wat is nu de waarheid???
Want ik vrees dat voor ons de condensatieketels van de duurdere merken met inox te duur gaan uitvallen...dus zijn we zelfs al aan het overwegen om geen condensatie te nemen maar een gewone ketel...???

Reacties

Daalderop met zinken Warmte Wisselaar?

Een collega van me had een offerte gekregen, waarbij de installateur beweerde dat een zinken WW het langste zou meegaan?

Het enige wat ik weet is dat zinken dakgoten niet tegen zure regen kunnen?

Het toestel kostte zonder installatie 3000EUR.

Wat denken jullie hiervan?

JB