pv-zonnepanelen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hey,

ik zou graag fotovoltaïsche zonnepanelen willen installeren op m'n dak en vroeg me af hoeveel zo'n paneel kost. het is voor huiselijk gebruik dus het hoeft geen hoogwaardig (en duur) paneel te zijn... kvroeg me ook af waar in België ik zo'n panelen kan kopen..., kzou het ook aan een accu willen verbinden die ik kan gebruiken wanneer het donker is.

vriendelijke groeten,

Gijs

Reacties

Beste Gijs,

Als ik van u waskijk eens op de site van de firma van izen.be daar is alles van zonnepanelen en kunt ge ook de prijs zelf berekenen.
Veel surf plezier

DDB

Gijs,

Als ik zo je berichten lees, lijkt het alsof je momenteel niet beschikt over stroom? De panelen zijn altijd even duur/goedkoop of ze nu aan het net hangen of aan leger batterijen opladen.
Als jij een wasmachine wilt koppelen aan batterijen die opgeladen worden door pv panelen, ga je er heel wat nodig hebben.

De richtprijs voor een netgekoppeld systeem bedraagt een 6500euro per kwp. Dus als je 1000 kwh wilt procuderen op jaarbasis kost dit iets van een 6500 euro.

Mvg
Leo

beste gijs,
de firma ecopower werkt voor hun projekt oa samen met http://www.ecostream.be/
misschien moet je hen eens contacteren??
vriendelijke groet,
bart

ps: hoe veel batterijen?

kheb het even opgezocht, een gemiddeld wasmachien verbruikt op een jaar tijd (150 wasbeurten) 200 kWh, www.yourenergy.nl, nu is mijn vraag. hoeveel kan zo'n batterij aan?

ps ik heb geen flauw idee van hoeveel 200 kWh eigenlijk is (ik ben niet zo technisch aangelegd, gelukkig is de broer van m'n vriendin een inginieur)