warmwater + verwarming passiefhuis

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

In een passiefhuisproject (14kWh/(m²a)) is er de mogelijkheid om zonnecollectoren pal zuidgericht te plaatsen. Naar Duits model zie ik heil in een grote warmwaterbuffer die wordt verwarmd met de collectoren.
Ik kwam in mijn zoektocht de vitocell 333 van een vies mannetje tegen. (690l buffer, 60l warmwater)
Nu wil ik daar dus ook mijn wandverwarming (badkamer en leefruimte) aan koppelen.
Volgens hoe ik het versta, kan je aan dit toestel een condenserende gaswandketel aansluiten die het buffervat op een hogere temperatuur kan brengen. Via het buffervat wordt dan het 60l tapwatervat verwarmd tot op de gewenste temperatuur...

De bedoeling is dat er een condenserende gaswandketel aan wordt gekoppeld met een beperkt vermogen. HIervoor heb ik nog geen oplossing. Graag suggesties.

Ook voor de zonnecollectoren stel ik mij de vraag of de vitocell met het zogenaamd leegloopsysteem werkt of met het druksysteem.

Alvast bedankt voor enige opmerkingen,

Michael

Reacties

Ik citeer Hans Delannoye: "Maar ook voor deze categorie zijn er interessante ontwikkelingen, zo wordt er o.a. gewerkt aan een compacttoestel met een minipelletsbrander i.p.v. WP, een interessante ontwikkeling."

Is dat ondertussen uitgewerkt, en zoja, waarover gaat het dan, want dit systeem zou mij wel interesseren (en als het de enige in zijn soort is, doe je niks verkeerd met merknamen te vernoemen).

Dank je wel voor je antwoord.

Hartelijke groeten,

Roel

merci voor de info

Beste,

Volgende jaar beginnen we aan de bouw van ons passiefhuis. We zijn momenteel nog oplossingen aan het zoeken voor de verwarming/warm water.

We hebben geen gas in de straat liggen. We kunnen waarschijnlijk zelfvoorzienend zijn in de productie van hout. Vandaar dat we graag wel iets op hout zagen zitten.
Onze architect waarschuwde ons voor de hoog oplopende kosten hiervan.

Bestaan er tegenwoordig betere/andere oplossingen voor onze noden?

Alvast bedankt,
Bert

Bert,
In ons in aanbouw zijnde huis PH gaan wij de lucht van ons ventilatiesysteem bijverwarmen met een elektrisch element (geen luchtwarmtepomp want kost meerder duizenden euro's en heeft een terugverdientijd van enkele decenia). De elektriciteit zal komen van Ecopower (of andere groene stroom) en later van onze eigen PV panelen.

Gaan geen kachel hebben dus geen hout, pellets, gas, mazout, steenkool, kernenergie,... enkel groene stroom en een eenvoudige installatie.

Peter