welke isolatie tussen veenster en muur

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

beste

meestal worden vensters opgespoten met schuim, maar ik heb vernomen dat schuim vocht doorlatend is.

wat is er een alternatief om te isoleren tussen je vensters.

Reacties

Ik ben hier ook zeer geïnteresseerd in. Want ik krijg volgende week een offerte voor ongeveer 100m2 ramen met allemaal 3-voudig glas (wat is trouwens het grootste oppervlak dat ze in 3-voudig glas maken?).

En de ramen man zegt me dat alles ge-PUR-d wordt. Mijn vraag dus. HOE moet een raam eigenlijk geplaatst en verankerd worden.

Kan iemand een "volledige" uitleg geven. Raam op isolatie of de buitenmuur, of ??

Hoe zorgen dat er geen koudebrug ontstaat als je een glaspartij van 7m moet overbruggen en men dus dingen wil gaan verankeren in de binnenmuur.

tekeningetje?

Niet veel reactie precies, ben ook zeer benieuwd. Iedereen spreek over koude bruggen maar hoe ze situatie per situatie te voorkomen is minder info over te vinden.

kan niemand ons helpen???

Zoek eens op www.bouwinfo.be/forum. Over dit onderwerp zijn daar al ganse boeken geschreven.

Om ff kort te antwoorden op de vragen:
De ramen worden vastgezet met doken aan het binnenspouwblad.
De ruimte tss ramen en muren worden afgedicht met rotswol of gespoten PUR. Voor elke manier bestaan er voor- en nadelen, en bestaan er voor- en tegenstanders.