Premies 2007

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Weet iemand al iets meer over de premies die in 2007 gegeven worden ivm Zonnepanelen, boilers, ...

Belastingen, distributienetbeheerder, ...

Ik heb nl. gehoort dat de premie van zonnepanelen zou verdubbelen?

Mvg,
Geert

Reacties

http://www.eandis.be/nl/02_huishoud/05_reg/premies2006.aspx

hier staan zowel de premies van 2006 als van 2007

Blijkbaar zijn al deze premies (zonneboiler, glas,...) niet cumuleerbaar met de premie voor een laagenergiewoning of passiefhuis. Wat voor een dommme redenering is dit nu weer???

tom

Subsidies
Gemeentelijke subsidie: 250 €
Provinciale premie: 250 €(vanaf begin volgend jaar)
Plaatsing door installateur
6% BTW-tarief
Interelectra: 75 €/m² --> minimum van 625 €
Belastingsaftrek: 1280 €
Besparing tot 70% op de totale sanitaire verwarmingskost!

volgens een offerte die ik vorige week ontving;
ik woon in Wellen Limburg.

Ik had begrepen dat er rond de belastingaftrek het een en ander zou veranderen. Iemand die daar iets vanaf weet of weet waar je dit al kan vinden voor het jaar 2007 ?

rere,

Het bedrag zou verdubbelen.

Maar officieel is dat nog niet volgens mijn informatie.

dirk

Federale beleidsverklaring: Bouwunie positief over stimuli woningbouw

De premier kondigt in zijn beleidsverklaring een aantal maatregelen aan die de woningbouw moeten ondersteunen. De belastingvermindering voor energiebesparende investeringen verdubbelt (tot 2.600 euro), de btw voor vervangende nieuwbouw in de steden en voor sociale woningbouw vermindert (tot 6%) en.....

Daarnaast is er de verdubbeling van de belastingvermindering voor energiebesparende investeringen van 1.000 naar 2.000 euro, in feite van 1.300 naar 2.600 euro (geïndexeerd). Acht soorten investeringen komen in aanmerking voor de belastingvermindering: de vervanging van oude stookketels door nieuwe exemplaren, het onderhoud van de stookketel, de installatie van systemen van waterverwarming of elektriciteitsproductie op basis van zonne-energie, de plaatsing van super beglazing, het isoleren van daken, het installeren van thermostatische kranen of klokthermostaten en het uitvoeren van een energie-audit. Bouwunie stelt voor om het gedeelte van het investeringsbedrag dat het jaarlijkse maximum overschrijdt overdraagbaar te maken naar het volgende aanslagjaar.

Ik wacht nog op het Koninklijk Besluit.

mijn pv installatie is vorige week geplaatst.maar als het factuur in 2007 betaald word zou ik dan in aanmerking kunnen komen voor verhoogde belastingvermindering?
groeten jef

voor de belastingsvermindering is het tot op heden nog steeds het jaar van BETALING dat telt, dus betalen in 2006 is belastingsvermindering van 2006
(ik weet natuurlijk niet ofdat dat zo blijft in 2007. stel u voor dat ze gaan zeggen dat vanaf 2007 de factuurdatum telt dan ga je minder voor geen van beide jaren in aanmerking komen...)

groeten,
christophe