probleem ATAG condensatieketel in bestaande woning

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

blijkbaar zijn hier wel wat mensen die nogal goed op de hoogte zijn van het wel en wee van een condenstaieketel.
Mijn ouders hebben ongeveer twee jaar zo'n ketel, die geïnstalleerd werd op hun bestaande "verwarmingsnet" (radiatoren).

Nu blijkt dat sinds "dit seizoen" er meer rook uitgestoten wordt én (wat vooral het probleem lijkt te zijn) het huis erg moeilijk aangenaam te verwarmen is: de ketel begint tegen een bepaald (ingesteld) uur te draaien, alles geraakt veel te goed opgewarmd (om ramen en deuren van open te zetten), stopt daarna met draaien en dan wordt het wel stilaan beter.
Als de thermostaat op 20 of 21 graden gezet wordt, geraakt het huis niet opgewarmd, blijkbaar is 22 graden een minimuminstelling, maar dan krijg je het dus weer veel t warm. Enig idee wat er misloopt?

Annemie

Reacties

Misschien een defekte temp voeler, of instelling/afregeling. Best is dat je je installateur hiervoor raadpleegt lijkt me.

Greetz
Lambert.

beste Lambert,

dank u voor de snelle reactie.
Nog een probleem: ze kunnen blijkbaar niet meer bij hun installateur terecht.
Enig voorstel voor een goede hersteldienst regio Herentals?

op atagverwarming.be klik je op 'dealers', je geeft je postcode in, klikt op 'ok' en je krijgt een lijst met dichtstbijzijnde select-dealers. Die moeten je wel verder kunnen helpen.
Succes

heel erg bedankt!

We zullen eens proberen of dit lukt

Annemie