mechanische ventilatie met wtw

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

We zijn van plan een mechanische ventilatie met wtw te plaatsen in een 30 jaar oude woning. Onze architect raadt aan om in de keuken verse lucht toe te voeren. De dampkap voert al het grootste deel van de kooklucht af. Als er nog vochtige/vervuilde lucht in de keuken zou zijn, zal die wel afgevoerd worden door circulatie van de lucht naar de ruimte waar de lucht wordt afgezogen. Nochtans denk ik dat op de meeste sites over ventilatie gesproken wordt over het afzuigen van de lucht in keuken/badkamer/toilet. Dan toch beter een afzuigpunt voorzien in de keuken ?

Reacties

mmm, wat je architect zegt lijkt me helemaal niet correct. In de keuken zuig je steeds af met de ventilatie (of het moest een zeer grote keuken zijn en dan nog). Je dampkap zal over een volledige dag te weinig lucht afzuigen. Toevoegen in de keuken zal ook voor gevolg hebben dat er lucht van de keuken naar andere ruimtes gaat. Je keukengeuren zullen dus bv in de hal/gang/WC,... komen.
Hoe ziet hij dan de debieten in de andere ruimtes?

Walter

bedankt voor de info; gisteren is er iemand die ventilatiesystemen plaatst langsgeweest en heeft me eveneens geadviseerd om in de keuken afzuigpunt te plaatsen, om de reden die jij aanhaalde

liefst, en zéker als het een balansventilatie is, mag er hélemaal géén opening naar buiten zijn voor de dampkap, en moet je een recirculatie-dampkap met koolstoffilter gebruiken .

vriendelijke groeten,
bart humbeeck