Weekendtarief

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Dit hebben jullie reeds gelezen??

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=B354467061121&kanaalid=14

Weekendtarief stroom is maat voor niets

BRUSSEL - De elektriciteitsleveranciers gaan de voordelen van het goedkope weekendtarief van de klanten afnemen door het weektarief te verhogen. Daarmee is het weekendtarief van minister van Energie Verwilghen een maat voor niets

Reacties

Stillekes aan de overstap naar bvb Ecopower overwegen? En vooral proberen (nog) minder te verbruiken. PV plaatsen?
Ik zeg zomaar wat ...

Groetjes,
Frank

Puur ecologisch gezien zijn die nacht en weekendtarieven niet koosjer. Om de nachtelijke overcapaciteit van de kerncentrales op te vangen daarentegen?

Mocht men die kerncentrales nu eens afbouwen, dan is er geen sprake meer van gunsttarieven omdat er overschot is.

Op die manier gaan mensen mss. wat bewuster omgaan met hun verbruik.

Wij hebben ook ecopower nog geen spijt van gehad.

en wij maar vechten om betere tarieven te krijgen van de regering, dan heb je de geldwolven die nog maar eens toeslaan, de energieleveranciers, daarvan zit je niet in hun zakken, het zij zo,
een verontwaardigd strever om energie zuinig te zijn en te verkondigen, lid van het energiekwaartier Eeklo, energie en armoede Turnhout.
Guido

De energieprijs zou met zo een 15% in de week gaan stijgen, om het verlis van het weekend te kunnen kompenseren. Weer goed nagedacht, maar niet tot in de details, typisch Belgisch.

- goed nagedacht? heu?
- dossierkennis? heu?
- beroepseer? heu?
- "de mensen hebben geen vertrouwen meer in de regering" heu?

en daar betalen wij dus belastingen voor, he mensen!

thomas

Het kon bijne niet anders: de maatregel is met één jaar vertraging ingevoerd precies om de elektrabel etc. de gelegenheid te geven 'zich aan te passen'.
We zullen ons dus ook maar aanpassen zeker?

Gaat de horeca na nieuwjaar nu klagen dat we met z'n allen thuis in 't weekend de was/strijk/droog klussen staan te doen ipv. op café/restaurant te gaan...

nog straffer is dat iedereen die PV-panelen heeft nu veel minder opbrengst heeft (financieel, niet energetisch)

destijds is er altijd beloofd dat we "de volle pot" zouden ontvangen voor onze stroom, nu krijgen we plots veel minder.

mij zal het worst wezen, nog een paar weken en we zitten bij Ecopower

Stefan

Stefan,

Hoe bedoel je?

Krijg je voor de zonne-energie opgewekt tijdens het weekedn ook maar de helft?

Joost

PV_PANELEN ZULLEN m.i. de meerprijs van het dagtarief juist milderen !!

5 op de 7 dagen zullen ze ons stroom leveren aan een hoger dagtarief. (De dagteller zal evenveel Kwh terugdraaien, maar dan wel aan een hogere elektriciteitsprijs.)

Gezien de panelen na 21u tot 6 u bijna geen stroom kunnen leveren, zal dit het goedkopere nachttarief niet veel beïnvloeden. Het weekendtarief daarentegen zal slechts 2 op de zeven dagen aan lagere tarief terugdraaien.

Wellicht had Electrabel 100 miljard BEF nettowinst als target vooropgesteld, was dit jaar 'amper' 86 miljard, 'verlies aan woekerwinst' zal idd. moeten gecompenseerd worden.

Ook wij zijn blij dat we de overstap naar Ecopower gemaakt hebben. Ongetwijfeld de veiligste en milieuvriendelijkste belegging met een +/- jaarlijks netto 'kasbonrendement' van 6%

Kan er iemand mij wat meer uitleg even over "ecopower"?
Is dit een energieleverancier? ??

Of zijn dit zonnepanelen?

www.ecopower.be

wel rekenen met een 6 maanden wachttijd voordat je effectief overgeschakeld wordt.

Walter

Kenmerkend voor Ecopower:

-) een energieleverancier en energieproducent
-) Je betaalt énkel je elektriciteitsverbruik: momenteel 15 eurocent per kWh (door indexering en gestegen distributiekosten zou dit in december stijgen tot 16 eurocent per kWh). Niets meer, niets minder: in dat tarief zitten ALLE kosten en bijdragen, toeslagen en BTW vervat. Van een eenvoudige, transparante factuur gesproken...
-) Wat wel nodig is is het kopen van minstens één aandeel van 250 EUR, omdat het gaat om een cvba. Dit aandeel brengt echter op, normaal ca. 6 %.
-) De elektriciteit die ze aankopen op produceren is 100 % groene energie.

typfoutje: "aankopen op produceren" --> "aankopen of produceren"

Joost,

Ja, het is de nachtteller die in weekend gaat terugdraaien = lagere prijs per kWh

Stefan

Hallo,

Ik ben nu (bijna) 1 jaar aangesloten bij Ecopower en ik werd vandaag opgebeld door mijn vroegere leverancier Luminus. Dit met de vraag waarom ik bij hun ben weggegaan?
Mijn reactie daarop is nogal simpel: ik wilde geen gezever meer over (onduidelijke) tarieven, en ik wou groene stroom hebben waar geen kerncentrales meer aan te pas komen! 100 procent groene stroom en niet zomaar een paar procentjes. Nu begint die mevrouw aan de telefoon een heel discussie over het feit dat ik helemaal geen 100 procent groene stroom zou hebben en dat dat allemaal door elkaar door de leidingen loopt enzoverder en dat het goed kan dat mijn buurman op die manier meer groene stroom krijgt dan ik enz. (Ik vind zoiets totaal ongepast en het is een oneerlijke redenering...)
Na deze zinloze discussie, waar ik van over mijn toeren geraak en waar ik niks meer over wou zeggen want ze zijn er heilig van overtuigd dat ze gelijk hebben, krijg je dan een aanbod voor een goedkoper tarief bij hun! Man man! Al die grote energiebedrijven zijn niks meer dan maffia in mijn ogen.
Ecopower daarentegen is totaal het tegenovergestelde! Zij moedigen mensen aan net minder te verbruiken! Echt een verademing. (Zie je de andere spelers dit al doen, denk het niet hé.)
Weet je dat Ecopower zijn klanten nu al verwittigd dat tegen het einde van het jaar ook hun tarief ietsje zal stijgen. Ze moeten ons dit nu nog niet laten weten hoor, maar ze vinden het gewoon eerlijker er nu al iets over te zeggen omdat het toch niet anders zal zijn. Ecopower is een aanrader en een wachttijd van een maand of zes stelt dan niks voor hoor!

groetjes en bedankt want ik moest het effekes kwijt!

Jeroen

Is er eigenlijk een alternatief voor ecopower in Wallonië. Helaas levert Ecopower
niet over de taalgrens

Als je trouwens wat meer informatie wenst over Ecopower (betreffende aantal klanten, aandelen,...), dan je dit terugvinden in hun nieuwsbrief van laatstleden, nl. PowerPost, nr. 17: http://www.ecopower.be/bedrijf_ecopower.htm

Ecopower levert inderdaad niet in Wallonië en ook niet in Brussel.
Voor Wallonië ondersteunen wij een initiatief van Energie 2030, Vents d'Houyet en Mérytherm. Er komt dus een groene coöperatieve leverancier zoals Ecopower in Wallonië.
Op de site van Merytherm kan je je al registreren:
http://www.merytherm.be/hydro/register.php.
Wat er in Brussel kan is momenteel nog niet duidelijk.

Mvg,

Dirk Vansintjan
Ecopower cvba

Kent iemand Lampiris als leverancier?