Cellulose met versterking tussen dubbele spanten?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste mensen,

ik heb me door de forum (terecht vind ik tot nu toe) laten overtuigen houtvezel platen te plaatsen als onderdak (die met het cijfer 4 in).

Nu een andere vraag aub:

Ik twijfel tussen goeie glaswol (0.035) met een appart dampscherm of cellusose.

Hebben jullie tips / voor- & nadelen?

Ik heb een dikte voorzien van 32cm.

Er zijn spanten van 17cm (de buitenste) dan 3cm onderbreking/dus nu lucht (tegen de koude brug) en dan terug 12 cm spant (=32cm dikte) die enkel onderaan en bovenaan contact heeft met de onderste spant. Die zijn dus vastgemaakt aan de zolder en onderaan aan het verticaal stuk van de dakconstructie.
De onderkant wordt later afgewerkt met stukanet.

Tussen de spanten 43cm zit echter om de +- 1.5m een stuk hout van 10cm op 2.5cm dikte en 43cm lengte om de spanten onderling te versterken. Er is wel een cm of zo vrij er tussen, maar te weinig volgens mij om in te blazen.

Hopelijk is deze uitleg een beetje duidelijk?
Of moet ik eens een foto posten?

Zullen die versterkingen niet in de weg zitten moest ik cellulose inblazen? Moet ik dan om de 1.5m inblazen en in twee lagen want die versterkingen van beide spanten zijn niet op dezelfde hoogte? Of Glaswol en alles mooi opvullen, ook alle spleetjes? Dit zou wel een immens werk zijn als ik het goed wil doen.

Reacties

Is het niet veel eenvoudiger om spanten van 30cm te plaatsen. Is wrs ook steviger. Nog een reepje celit op de spanten voor de koudebrug en je hebt ook 32cm.
Cellulose heeft vele voordelen over glaswol en bij een dikte van 32cm gaat het sowiso goedkoper zijn.

Zou iemand mij een goeie plaatser van celulose kunnen aanraden in vlaams-brabant of omstreken ?

De dubbele spanten om 32cm te krijgen zijn al geplaatst en het onderdak met houtvezel ook.