pellets????

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Leuk hoor al die pelletkachels maar briketten heb ik net voor 20 euro per ton gekocht. We moet ik dan de gehele jaar productie van ze afnemen 180m3. Onze voorraadbunkel maalt ze klein en branden geweldig. Waarom duur doen met pellets terwijl het zo goedkoop kan met briketten??????

Reacties

Tja,
Niet iedereen heeft een voorraadbunkel (die beslist ook wel geld kost) en kan zomaar 180 m³ stockeren. En aan 20 € per m³ zit je ook direct aan een investering van 3800 €. Als ge die opzij hebt liggen, geen probleem, maar dat is ook niet iedereen gegeven. Als dat wel het geval is, des te beter natuurlijk. Maar voor de anderen blijft het roeien met de riemen die je hebt.
Groetjes,
Frank

Pellets heeft het voordeel dat het milieu vriendelijk is, en dat door de persing van het hout de energie waarde hoog is hoge energie korrel heeft 5,27 Kw/Kg. De kostprijs is wel hoger, maar je hoeft dan ook niets te malen...... bent nog altijd stukken goedkopeer uit dan met mazout of gas, en je hebt een schone brandstof en geen werk !

Met de volautomatische systemen van vandaag de dag, hoef je nog maar een keer per jaar je voorraad aan te laten vullen (of vaker indien een kleinere opslag) Dit wordt door een silo wagen geleverd. Niet meer werk dus dan met mazout, maar wel CO² neutraal, en schoon.

Wat kan je allemaal persen tot pallets,we hebben als afval uien blad 25 procent vocht,veel Volume goed brandbaar.
Zou je dit kunnen persen tot pallets,dit voor de uienindustrue een afval product maar weer voor andere een grondstof.Ik ben benieuwd of hier iemand een mening over heeft.

mvg Sander

Dan zal het toch eerst weer gedroogd moeten worden tot een procent of 10/15. dan nog even malen en dan persen maar. Wellicht zal bij dit product ook de as hoeveelheid aanzienlijk hoger zijn dan bij hout pellets.
GRT Rene

Wat bedoel je met briketten? Bruinkool of hout?

Ik heb net een fabrieksbezoek in Oostenrijk achter de rug. Het was zeer interessant. Daar onderzoeken ze dan ook alle mogelijke pistes voor het gebruiken van grondstof als pellets. Maar uw uien heb ik niet gezien. Wil wel even een mail sturen of ze er bevindingen bij hebben. We wachten op het resultaat.

We zijn nog bezig met dit project,ik denk dat hier wel wat uitkomt. Er niks mooiers dan van een afval een duurzaam product te maken.