ventilatiesysteem viessmann

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo

Ik wou eens horen of er iemand ervaring heeft met het ventilatiesysteem van viessmann ?

Het lijkt me intressant omdat er met instortkanalen gewerkt wordt uit metaal voor onder de chappe.
Het volledig systeem is wel vrij prijzig , ik heb een offerte ontvangen van 7500euro voor enkel het materialen
wel alles inclusief...

Bedankt !
Bram

Reacties

Ik ga een balansventilatie bestellen bij Dierickx uit Sint-Niklaas.
Hij heeft mij een zeer goed voorstel gedaan. Ik kom op een bedrag van 4000 euro uit voor de unit en alle buizen. Het toestel is een toestel van AWB (HRD350). Het toestel wordt geleverd met een 100% bypass.
Een groot voordeel is dat het geleverd wordt met een digitale display. Hierdoor kan je het toestel uiterst gedetailleerd instellen. Dit is te vergelijken met een thermostaat van een centrale verwarming. Je kan de snelheden van dag en nacht instellen volgens je eigen wensen. Het zit echt heel knap in elkaar. Ik ben dan ook bij de zaakvoerder thuis geweest. Hij heeft me alles goed uitgelegd, en daar heel veel tijd voor uitgetrokken. We hebben het toestel in zijn woning ook aan het werk gezien. Hij heeft ook de hoogste snelheden eens getest, om ons een idee te geven van het geluidsniveau. Dit viel ook zeer goed mee. Ik was eerst van plan om een toestel van de silent reeks van drexell und weiss te nemen, maar ik ben nu helemaal overtuigd van dit systeem.

Kort samengevat:

* Het is een knap toestel aan een goede prijs
* Ik was aangenaam verrast door de gedetailleerde en volledige uitleg die ik gekregen heb van dhr. Dierickx
* ik ben blij dat mijn zoektocht naar een degelijk systeem eindelijk is afgerond. Ik heb een aantal toestellen vergeleken, en dit lijkt mij echt de beste keuze.

http://www.dc-ict.be/DierickxVentilatie/main.php

Marijn,
Hoe zit het met het aantal decibels voor stand 1-2-3?
Werkt dit toestel met een aardwarmtewisselaar? Met welke diameter wordt het buizenstelsel uitgevoerd? Welke types voor de filters worden gebruikt? Wat is het electrisch verbruik/jaarbasis?
Mon

Ik heb geen peciese waarden van de decibels omdat dit van elke woning en bijhorend kanalenstelsel/weerstand afhankelijk is. Wel heb ik bij Dierickx het toestel uitgebreid kunnen testen. We hebben de verschillende snelheden getest, en zowel naast het toestel als aan de uitblaasventielen gaan luisteren. Dat viel allemaal reuze mee. Daarbij komt dat je het voordeel hebt van de digitale display. Hierdoor kan je bv. in de woonruimte je balansventilatie constant bijstellen indien gewenst. Dit wil dus zeggen dat jou vraag over stand 1-2-3 niet helemaal van toepassing is hier. Je kan het toestel volledig naar eigen wensen instellen.

geen AWW

Buizenstelsel :
opbouw : gedimensioneerd zoals het hoort, we hebben de berekening gezien.
inbouw : flexibels van Hegler diam 5,5

De filters zijn van klasse G3 en beslaan een oppervlak van 0.25m² (heb ik van de site van awb (www.awb.nl))

Groeten,
Marijn

Ben deze week ook naar sint niklaas geweest,
Het lijkt me een goed systeem, er is ook een geluidsdemper voorzien, waar die in andere firma's ontbreekt.
Ook de warmtewisselaar zelf leek me degelijk.

Wat de prijs betreft viel ik bijna van men stoel, 2500euro goedkoper. Voor dat verschil wil ik wel eens de handen uit de mouwen steken.
Alhoewel die verassend lage prijs ook enige twijfel opwekt.

Ben zelf ook op zoek naar informatie over balansventilatie, zie door de bomen het bos niet meer.

Is uw systeem ondertussen al in gebruik?

Ben je tevreden?

Groeten wendy