isolatie: aanzuigen lucht CV en dampkap

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hi,

weet iemand wat ik kan doen om een bestaande situatie zo goed mogelijk te verbeteren ?

1) de dampkap : als je je hand onder de dampkap houdt, voel je gewoon een koude luchtstroom naar buiten toe. Niet echt interessant als je je warmte wil bewaren. Hoe kan dit verbeterd worden ? Bestaat er een electrisch aangedreven kleppensysteem dat deze buizen dichthoudt als de dampkap niet werkt ? Of iemand een beter idee ?

2) de CV (mazout, traditioneel) : het is een vereiste ervoor te zorgen dat de CV voldoende lucht heeft bij ontbranding en dat eventuele verbrandingsgassen kunnen afgevoerd worden (volgens de installateur). Om dit te bekomen is er een gat in de muur geslagen, waardoor lucht uit de luchtspouw wordt gehaald. Ook dit maakt de ruimte koud in deze wintertijden. Zijn er geen andere methodes om hiervoor te zorgen ? Hier heb ik niet echt een idee hoe ik de situatie kan verbeteren.

Bedankt voor de hints,

David.

Reacties

Voor de dampkap zou ik nog zelf een oplossing kunnen bedenken. Voor de CV installatie minder. Vooral voor die CV installatie graag wat hints... kan het aanzuigen van die lucht niet geoptimaliseerd worden ?

Hoe hebben mensen van dit forum met de beter geisoleerde woning dit gedaan voor hun CV ?

Groeten,

D.

Bij een "open" toestel kan dit volgens mij niet anders.
Een gesloten toestel haalt via een tweede pijp (kan soms in de eerste zitten) zn lucht van buiten.
Ik weet wel dat wij klanten hebben die een klep met eindschakelaar voor de luchttoevoer hebben zitten.
De ketel gaat pas branden als de klep volledig open is.