isolatie met isomo tegen buitenmuur

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

dag allemaal,
een vrij dringend vraagje.
Vandaag zijn ze begonnen onze buitenmuur langs de buitenkant te isoleren.
Dit zal gebeuren met 6cm grijze isomo, waartegen dan plaksteentjes (steenstrips) gekleefd zullen worden.

Ik weet het, is niet de meest ecologische oplossing, maar het was zeer dringend want die muur is niet gevoegd, en we moesten ons vooral aanpassen aan ons budget en niet iedereen wilde die muur doen omdat er een veranda onder staat.

Nu ja, dit was het enige echt dringende dus alles wat we later zullen doen zal meer tijd hebben (om ons nog beter te informeren en vooral om geld opzij te zetten)

Maar vandaag zijn ze dus begonnen.
Nu beweren die mannen dat de isomoplaten niet afgetaped moeten worden. Dit zijn Poolse mensen en die doen natuurlijk wat hun baas hen gezegd heeft dat ze moeten doen.
Dus de kieren tussen twee isomo-platen tapen ze niet af om ze tochtvrij te maken.

Nu heb ik altijd gedacht dat dit aftapen zo belangrijk is.

Mijn vraag: Moeten die kieren afgetaped worden, ja of nee, en indien ja, waarom moeten ze precies afgetaped worden (want morgen moet ik bellen naar die baas om hem dat te zeggen) en laatste vraag, desnoods tape ik alles 's avonds zelf af, maar met wat soort tape moet dit dan afgetaped worden??

Dank bij voorbaat aan allen..

Reacties

platen dienen aansluitend geplaatst te worden, kan dit niet en heb je grote kieren dienen deze gedicht te worden met bvb pu schuim

greetz
leo

meneer Leo, bedankt voor uw reactie.

bedoelt u pu-schuim of pur-schuim??

is dat dat schuim dat ook gebruikt wordt om rond ramen dicht te spuiten??
bedankt voor uw reactie

Zolang het schuim maar een isolerende waarde heeft.

blixa, laat es weten wat er verder met het "tapen" gebeurd is?

en hoe dik was de laag isomo?

Dag Paul,
alles is goed verlopen.
Het waren platen van 6 cm dik grijze isomo.
Aangezien de mensen die ze bevestigd hebben niet wilden dat er tape gekleefd werd (de tape was te glad en de plaksteentjes zouden niet vasthouden op die tape) heb ik met een bus pur-schuim, alle kieren en naden dichtgespoten.
Het waren platen van 6 cm maar naar het schijnt kan men ook twee keer 6 cm boven elkaar aanbrengen. Had ik het geweten had ik dat gedaan, maar daar is het nu te laat voor.
Het is wel netjes afgewerkt, en wij vonden het vergeleken bij andere offertes toch een betaalbare oplossing. We hebben iets meer dan 3000 Euro betaald, all-in, maar voor die prijs heeft hij ook nog twee nieuwe vensterbanken (arduin) en een afdekplaat bovenaan tegen dakrand geplaatst.
Al bij al zijn wij zeer tevreden

Was dit geen eenvoudiger oplossing?
www.thermosteen.nl

Mischien voor anderen die een vergelijkbare oplossing zoeken.

"www.thermosteen.nl"

Yess, prachtige oplossing.
Heb je daar ook een m²/prijs van (ongeplaatst) voor bv 10cm?

Nee, daar zal je toch contact met hun op moeten nemen.

ik denk niet dat je goedkoper zal zijn met hen, ik denk dat je dan nog goedkoper bent met de firma die het bij ons geplaatst heeft.
Ik zit hier op het werk en heb noch de coördinaten, noch de factuur bij de hand. Als je me een mailtje stuurt geef ik je alle details.