hoe scheidingsmuur isoleren ter hoogte van dak?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,
wij hebben vorig jaar een rijhuisje gekocht.

Op de gemeenschappelijke scheidingsmuur tussen ons en de buurman stond boven op het dak een muur van 2 meter hoog en +/- 4 meter lang.

Omdat die muur daar toch maar staat te staan en dit volgens mij een serieuze koudebrug is ben ik hem dit weekend beginnen af te breken tot op een 40 cm hoogte. (meer durf ik voorlopig niet voordat ik weet hoe dit definitief afgewerkt moet worden).
Dus momenteel staat er nog een 40 cm bovenop de scheidingsmuur boven het dak.
Ik zou deze muur nu willen isoleren zodat hij niet meer voor een koudebrug zorgt.

Mijn vraag: Hoe kan ik die muur op een eenvoudige en liefst niet al te dure manier isoleren.
Momenteel denk ik hem zo laag mogelijk af te breken, tot op gelijke hoogte van het dak of indien mogelijk tot onder het dak. Met wat kan ik hem ghet best isoleren? (ik kan hem toch niet inpakken met glaswol/rotswol of isomo en daar roofing over aanbrengen?
Een houten kast errond en erover timmeren, daar isolatie in stoppen, dichttimmeren en roofing over die kast lijkt me ook vrij omslachtig.
Iemand ideeën/oplossingen??

Reacties

niemand ideeën? of stelde ik gewoon een onmogelijke of domme vraag??

Dit is waarschijnlijk het verplichte brandmuurtje. De eigenlijke scheidingsmuur is waarschijnlijk ook ongeïsoleerd. Maar je dak heeft waarschijnlijk wel isolatie. Dan zit er niet veel meer op dan ter hoogte van die dakisolatie (en daaraan aansluitend) isolatie in de muur te steken. Er bestaat harde isolatie waar je verder op kan metsen, ik ben wel even de naam kwijt...

isolatie waar je verder op kan metsen zou niet echt nodig zijn.
Een harde isolatie waarop we rechtstreeks de roofing kunnen bevestigen zou ideaal zijn.
Ik denk dus om de muur zo laag mogelijk uit te breken tot aan het dak, tot onder het dak zal niet gaan omdat het dak op die muur rust. Bovenop die muur een soort harde isolatie te bevestigen. Bovenop die harde isolatie een houten plaat waarop de roofing dan geplaatst kan worden.

Kan iemand me corrigeren als ik fout zit??

Iemand een idee wat voor isolatiemateriaal ik daarvoor kan gebruiken?

kan je dat muurtje dan volledig inpakken en de isolatie laten aansluiten op de dakisolatie van jou en van je buur?

Zo nee dan haalt dit vrees ik niet veel uit.

Om efficient te zijn zou je de muur moeten afbreken tot op de steen waar je liggers/poutrellen/gordingen opliggen en dan daartussen isoleren, aansluiten met je dakisolatie.

Wellicht niet simpel in de praktijk

Blixa,

Kan je die muur niet langs binnen isoleren. De kant buur is die ook bebouwd? Misschien eens een fotoke posten, kan veel duidelijk maken. Er bestaan iso-platen waarop je direkt roofing kunt branden, epdm is wel een beter alternatief.

een foto is moeilijk, (camera lenen)
mijn dak en het dak van de buren zijn inderdaad even hoog.Beide een plat dak met roofing.
In normale omstandigheden zit je dus met een T- vorm waarbij de linkerkant van de horizontale streep mijn dak zou zijn en de rechterkant het dak van de buurman. De vertikale streep vd T vormt dan de scheidingsmuur.
Sorry voor de onduidelijkheid.
Bij ons is dat dus geen T-vorm maar een + vorm, omdat er een muurtje (momenteel nog een 30/40 cm hoog) bovenop de scheidingsmuur staat.
Ik denk dat ik het doe zoals Xavier schreef: muur weghalen tot op de hoogte van de peilers/balken/dakgebinte.
En daar beginnen isoleren aansluitend op mijn dakisolatie.
epdm zou dus stevig genoeg én isolerend zijn.
Bedankt voor de info, allemaal

epdm is dus geen isolatiemateriaal, lol.
(ik ben nogal een kluns als het over verbouwen gaat)

dus,

ik zou dit muurtje afbreken tot aan de dakpijlers/balken.
Iemand een idee met wat ik dat muurtje best kan isoleren alvorens er roofing op te branden?

thx