dimensionering ketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo, ik heb hier al het een en het ander gelezen over condensatieketels en dat zij best niet overgedimensioneerd worden. nu kan ik niet altijd goed volgen, daar het niet altijd duidelijk is of men het nu over een doorstromer heeft of niet.
Ikzelf denk van een doorstromer te plaatsen. mijn huis is 160 m² met ruimtes van 3 m hoog. De ketel komt op het eerste verdiep in de badkamer onder het plat dak, in de ruite waar ook de wc komt. de keuken bevind zich er net onder. De ramen en het plat dak worden vernieuwd, dus isolatie komt in orde. nu had ik graag geweten hoeveel zwaarder een doorstromer moet zijn om voldoende debiet te kunnen genereren.
Bij selfmatic wilde men mij een ketel van 30 kw geven ipv de 24 of 26 kw van het zelfde merk daar de prijs bijna het zelfde was? denk dat het viesman was, maar wacht nog op de offerte. waar moet ik op letten? merci

Reacties

Eerst lezen lezen lezen en als ge dat geadaan hebt begin je terug te lezen. Als ge het dan nog niet weet stel dan je vraag in een bestaande vraagstaart. Al je vragen zijn al meermaals beantwoord. Veel leesplezier.
MVG

Eerst lezen lezen lezen en als ge dat geadaan hebt begin je terug te lezen. Als ge het dan nog niet weet stel dan je vraag in een bestaande vraagstaart. Al je vragen zijn al meermaals beantwoord. Veel leesplezier.
MVG

Indien je wat Duits kunt lezen dan ga je aan de volgende site veel hebben http://www.brennwert.info/
Groetjes

Miscchien vergeten er bij te vermelden dat het forum heel interessant is.

ok merci zal nog wat verder zoeken en veel lezen

Heb juist een offerte gekregen van selfmatic. ik ben eens gaan kijken op de site van Bulex naar de opbouw van hun branders omdat ik hier gelezen had dat Inox minst slijtage gevoelig is voor een cond. ketel. nu zijn bij drie van hun modellen verschillende onderdelen in Inox. is inox enkel van belang voor de wartewisselaar of ook voor de brander of andere onderdelen?