PASSIEFHUIS TE HUUR!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

forummers,

Graag wat input omtrent het volgende:

STEL :

Iemand bouwt een passiefhuis om te verhuren. Voor de huurder is dit een goede zaak, voor het milieu ook.

MAAR:

Kan de verhuurder de meerkost recuperen? M.a.w. kan de verhuurder meer huur vragen? Is hier een markt voor?

Huurwoningen zijn vaak zeer slecht geïsoleerd & geventileerd...

JB

Reacties

Jeroen, kijk naar onze oosterburen, complete woonblokken (residentiel en sociaal) in passiefbouwwijze om te verhuren.
Als het daar mogelijk is, kan dat hier ook.
Mon

Jeroen

ik vermoed dat je dan zou streven naar een systeem waarbij de verwarmingsfactuur is inbegrepen in de huurprijs.
Als je het zo voorstelt denk ik dat je natuurlijk een meerprijs kan vragen.

Walter

Alles zal volgens mij afhangen van de vraagprijs...
PH als argument gebruiken om je hogere huurprijs te verantwoorden, zal bij velen een omgekeerd effect hebben. Voor je stookgedrag ben je immers zelf verantwoordelijk.

Belangrijker zijn volgens mij de ligging, OB of niet, grootte, nieuwbouw of niet, sanitaire installatie in orde, elektriciteit recent, bergruimte....

Als je een PH verhuurt en het is een recente open bebouwing dan zit je zowieso al in een hogere prijsklasse. Of die verwarmingskost meegerekend wordt in de huurprijs maakt volgens mij nauwelijks verschil.

Wanneer de energielabels voor huizen toegepast worden dan maakt jouw PH project misschien wel meer kans :?

Zelf zou ik nooit ofte nimmer een PH verhuren. Het verkeerd gebruik van een BV installatie alleen al kan voor een hoop ellende zorgen (zowel voor het gebouw alsook voor de bewoners)....

Bart,

Een verkeerd gebruik van de bv?

Hoe zie je dat?

Ik denk dat je best deze woning ook verhuurt met onderhoudskontrakt. Denk maar eens aan de filters van de bv die regelmatig moeten vervangen worden. Wie gaat dat als huurder doen?

Voor het ander energieverbruik denk ik wel dat je veel gegadigden zult vinden.

Trouwens met zulk idee loop ik al enkele jaren rond, alleen geen budget om eraan te beginnen.

>Een verkeerd gebruik van de bv?
>Hoe zie je dat?

Stel dat de persoon doodleuk beslist om de BV unit gedurende de nacht uit te schakelen (of wanneer hij op vakantie is), bijvoorbeeld omwille van het "lawaai" of "elek.verbruik" (eender welke vaak ongegronde reden is goed genoeg)? Je kan dit allemaal wel contractueel laten vastleggen maar de realiteit is dikwijls anders...Maar het gaat niet over de BV unit alleen, vaak is er toch nog nood aan een of andere vorm van bijverwarming in een PH. Stel dat u een pelletketel(kachel) gebruikt? Wat als de persoon te lui is om regelmatig de assen te verwijderen, om jaarlijks nazicht te laten uitvoeren,...met huurders weet je nooit!!! (ik ben zelf huurder maar wel nen brave)

Bovendien vind ik huren (specifiek in mijn situatie) een kortstondige aangelegenheid: als koppel elkaar beter leren kennen, bouwgrond of huis zoeken en tezamen (ver)bouwen, allemaal op een paar jaar tijd. Die paar jaar die men huurt heeft men andere minstens even belangrijke dingen aan zijn hoofd dan wonen in een PH. Wij: vooral goedkoop zodat we veel kunnen sparen en dicht bij ons werk.

We hopen in 2008 te verhuizen naar onze LEW...

@Hans en Jeroen:

Zo gek was mijn opmerking niet i.v.m. het verkeerd gebruik van BV. Kijk maar eens naar volgend topic op dit forum:
"elektrisch ventilatiesysteem" gestart door Anneke Jeurink