warmtepomp met fotovoltaïsche panelen gecombineerd

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb net(2 dagen geleden) getekend voor een warmtepomp (Masser), maar lees nu pas jullie forum, en ja, jullie doen me twijfelen. Ik ging er van uit (compleet leek zijnde) dat een combinatie warmtepomp- fotvoltaïsche panelen(op lange termijn) een economisch-gunstige optie was. Het geld in isolatie steken zie ik wel zitten, maar om over te gaan tot volledig passief bouwen zal niet meer lukken vrees ik(basis ligt al wat vast; kelder).
Wie kan me nog goeie raad geven? Contract nog opzeggen?

Reacties

hier zit duidelijk iemand die om één of andere duistere reden de firma masser wil aanvallen....

nu, tot spijt van wie het benijdt, ik ben een masser klant (vrij grote woning, gans woning verwarmd met hun systeem, incl ventilatie + warmwater)

IK BEN 100% GELUKKIG MET DIT SYSTEEM !! Betaal véééél minder dan met gelijk welk ander verwarmingssysteem! Installatiekost was maar paar % duurder dan gas of mazout!
Onderhoud = nihil (enkel filterke vervangen van de ventilatie om het half jaar).

t° in huis is overal constant => SCHITTEREND!

enig nadeeltje : droge lucht in de winter ; maar makkelijk op te vangen met luchtbevochtiger(s)

Dus die mens die hier masser wil schade toebrengen : goed geprobeerd!!

Masser klant, iemand de zijn echte naam niet durft bekend maken kan ik niet au sérieux nemen.
Mon

Masser klant: niemand die hier zegt dat je het niet warm zal krijgen met een Masser systeem. Alleen, had je een betere WP installatie gehad, had je ook minder verbruikt en meer flexibileit gehad.
Kan je eens wat cijfers geven over verbruik, opp, hoe je verdieping/badkamer verwarmd worden?
Hoeveel minder verbruik heb je?

Walter