condensator van industrieele koffiemolen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

ik heb een koffie-kaasraspmolen toestel en de condensator van de drijfmotor heeft de geest gegeven ,de firma die het toestel heeft onworpen en verkocht heeft ,heeft de boeken neergelegd al enkele jaren terug,nu weet ik niet waar ik aan dit onderdeeltje kan komen. Ik geef de info van het onderdeel:
grijze cilinder 100mm lang en 40mm diameter in plastiek met bovenaan 2 uitkomende zwarte draden
specificatie:C- B- F type DM/BLP Cap-250Mf 150V-Max MOD-DEP n° -30421. Wie kan mij helpen om aan dit onderdeel te komen,ik woon in belgie- oost-vlaanderen- regio Gent.bedankt op voorhand Luc

Reacties

Luc,

de condensator zelf is een standaar elektronica component en kan je in elke elektronica winkel bekomen.
Je zal er dan alleen zelf 2 draden moeten aan solderen en de solduren beschermen met een stuk krimpkous ! Dit als aanraakbeveiliging, want een condensator kan je een lelijke lektrische schok geven !!

succes

Geert

De firma Artilek bvba Singel 24 2150 Borsbeek Tel 03/ 321 31 07.
Zij hebben me destijds geholpen met degelijke uitleg.

"de condensator zelf is een standaar elektronica component en kan je in elke elektronica winkel bekomen."

Een bipolaire elco van 250Mf/150V een standaard elektronica component?
Ze zullen u zien komen in die electronicazaak!

Best even in de gouden gids zoeken naar electromotoren, deze firmas kunnen meestal wel zo'n ding leveren.
Hou er rekening mee dat die 150V AC (wisselstroom) is. Een hogere spanning is beter, hij gaat langer meegaan.

Voornoemde firma "Vertilek" is gespecialiseerd in allerlei soorten condensatoren. o.a. automatische condensator batterijen voor hoog- en laagspanning, condensatoren voor motoren en verliching, sperkringen, afzuigkringen en smoorspoelen en analyseert ook netpoluties.

Opgelet die condensator wordt zeker in serie (gelet op de lagere max. spanning) met een wikkeling geplaatst deels dienende als opstart waardoor die waarde correct moet zijn. Een hogere toegelaten spanning kan geen kwaad maar deze heeft doorgaans een veiligheidscoëficiënt. Gewoonlijk gaat een condensator kapot na jaren door inwendige corrosie.
Die firma helpt u wel verder.

ik bedank iedereen die mij geholpen heeft met deze materie en ik zal de voorgeschreven firma's contacteren. ik hou u op de hoogte van de "genezing" groeten Luc