offerte nieuwe ketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Wegens in panne vallen van mijn oude stookolieketel, heb ik besloten om over te stappen op gas.
Nu ben ik een volledige leek in de materie. Heb wel al ettelijke uren zitten lezen op het forum en ben al wat wijzer geworden mbt de inhoudelijke kant van de zaak.
Op basis daarvan kan ik één van de offertes die ik heb ontvangen als inhoudelijk ok beschouwen (alhoewel ik zelf twijfel om een Vitodens 333 26 KW te nemen)
Graag had ik een idee gekregen over de financiele kant van deze offerte;
- condesnatieketel vitodens 300 , 32 KW + inox boiler 160 liter + war : € 4400
- installatie + vervoer: € 1112
- schouw viessmann: € 335
- installatiemateriaal cv ketel - boiler: € 385
- Vitotrol 300 afstandsbediening: € 161
- Gasleiding + aansluiting: € 160
TOTAAL : € 6553 (excl BTW)

Alvast bedankt voor elke reactie.
Groeten
Dirk

Reacties

En , wat is het geworden ?

Ik heb een offerte voor een 333 zonder kamerthermostaat van 4400,- €

En , wat is het geworden ?

Ik heb een offerte voor een 333 zonder kamerthermostaat van 4400,- €

Ik heb ook een vitodens 333 voorzien in mijn nieuwbouw.

Mijn redenering was dat 80l water voldoende was en vooral minder kost om warm te houden. Even dacht ik zelfs aan een doorstroom wat op zich niet slecht is. Alleen soms minder confortabel als je snel water verbruikt of op twee plaatsen tegelijk.
80l in de 333 op 40graden lijkt mij voldoende voor een douche +- 10 a 15 liter per minuut en als je eens een bad wilt nemen zet je even voordien de temperatuur hoger zodat er meer kan gemengd worden met koud water.

Later (binnen een jaar of 5) als ons budget het toelaat (en er hopelijk meer subsiedies zijn en 6%btw) plan ik trouwens een zonneboiler te plaatsen. Als ik kon had ik direct een vitodens 434 geplaats met zonnepanelen, maar dat was veel duurder.

Afin, dit is gewoon de opinie van een niet professional dit wat opzoekingswerk heeft gedaan op het net

In de 333 zit toch alvast dat voorverwarmingssysteem van 80 L wat normaal voldoende rap wordt bijgevoegd met warm water. Volgens mijn installateur geen probleem om twee kranen open te zetten of te douchen !

Spreek je dit tegen ?

Neen hoor, misschien heb ik me verkeerd uitgedrukt.

Ik bedoelde dat en vitodens 333 met 80liter voldoende is volgens mij en dat een grotere boiler niet nodig is tenzij je een groot gezin heb of zo.

80liter warm houden kost immers minder dat 150liter en in aankoop wat de boiler betreft ook volgens mij.

filip,

Hebben ze je nooit gewaarschuwd voor legionella als je water op 40 graden opslaat?

Een boiler die niet naverwarmd wordt dient vanwegen dit risico op 60 graden gehouden te worden.

Dat is waar, maar daarom moet het water toch niet constant op 60 of meer graden gehouden worden... wat doe je anders met een zonneboiler ? Of vergis ik me?

In ons oud huis met een oude mazout ketel en boiler hadden we de gewoonte het water zelfs helemaal te laten afkoelen en pas op te warmen als we het nodig hadden omdat die zo slecht geisoleerd was en een slecht rendement had. Af en toe zette ik hem dan boven de 60graden en ik heb dat jaren gedaan zonder problemen.

Misschien heb ik dan geluk gehad maar ik vermoed niet dat die bacterien zich zo snel ontwikkelen.