Verwarmingspanelen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Blijkbaar is er op dit forum nog niet gepraat over verwarmingspanelen. Zag net een aanbieding, die beweert dat deze 50% goedkoper zijn dan verwarmen op gas of mazout en tot 75% op electriciteit.

Deze panelen blijken nogthans op electriciteit te werken.

Een van de leveranciers, http://www.econoheat.nl/ echter weinig informatie naar rendement toe.

Reacties

Evem op hun site gekeken:

"Verwarming met gebruikmaking van elektriciteit is de minst belastende vorm van verwarming. Er komen ter plaatse geen schadelijke stoffen in het milieu, zoals dat het geval is bij gas- of olieverwarming."

I rest my case...

Ze zeggen wel overal dat ze zuiniger en milieuvriendelijker zijn, maar niet relatief tot wat en waarom.

Case closed, zou ik zeggen.

Mvg

Jan

Elektrisch verwarmen betekend een maximaal rendement van 100%. een goedkoop paneel is net zo rendabel.

Enige manier dat elektrisch voordeliger is is met een warmtepomp.

Elektrisch verwarmen is prijstechnisch duurder en heeft een rendement van hooguit 50%. Verlies om elektra op te wekken is in een gewone centrale 50%. Daarbij zijn de verliezen niet mee gerekend voor het transportverlies.

deze panelen zijn al besproken geweest op dit forum.

ik heb er zelf ook getest (weliswaar van een ander merk).

het was in een koude badkamer (van onze vorige woonplaats), wij hadden daar een elektrische quartzstraler staan die de badkamer van stralingswarmte voorzag: aansteken als je in de badkamer binnenkomt en uitdoen als je de badkamer uitgaat.

bij wijze van test (en met het voordeel van de twijfel) hebben we zo een paneel (van ongeveer gelijk vermogen) in de badkamer gezet: na een kwartier voelde je er nog steeds geen warmte uitkomen, en dat was het moment dat wij de badkamer al verlaten. een uur later was het al een beetje warmte aan het geven, maar dan had het wel een hele tijd moeten voorverwarmen.
dus echt energiezuinig kan je dit niet noemen en zeker niet energieefficient!

ze hebben wel gelijk dat er PLAATSELIJK geen vervuiling is als je elektrisch verwarmd, maar waar ze elektriciteit maken is er WEL VEEL vervuiling! heel plaatselijk, maar wel heel heel veel. ik zeg dus liever neen tegen elektrisch verwarmen, en nog meer neen tegen dat paneel. als ik al electrisch zou moeten verwarmen zou het terug met mijn quartzstraler zijn.

groeten,
christophe

Het is maar net hoe de wind waait dan hé.

http://www.bondbeterleefmilieu.be/agora/view.php?bn=bbl_lag&key=1084547937&first=&last=

is één van die vraagstaarten waar dergelijke panelen zijn besproken. jammer maar helaas werkt het dus niet helemaal.