Zonne/Buffer boiler 1000 L met inox doorstromer

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

We zijn op zoek naar een bufferboiler van 100 liter met inox doorstromer voor het leveren van warm sanitair water (hoog debiet want we zijn met zes) en met ingebouwde warmtewisselaar voor zonnepannelen.

Heeft iemand enkele suggesties van merken en modellen?

Aan deze boiler zullen we niet alleen zonnepanelen en de nu bestaande mazoutketel aansluiten, maar ook een DDG houtkachel. Voor mensen die een DDG houtkachel willen aankopen, opgelet want DDG laat na om een simpele maar zeer elementair onderdeel te plaatsen waardoor we (op dit moment) onnodig onze mazoutketel laten functioneren.

We waren onder de indruk van het ontwerp van de bufferboiler Viessmann Vitocell 333, maar die levert maar boilers van maximum 700 liter. Zie http://www.viessmann.be/web/belgium/be_publish_nl.nsf/AttachmentsByTitle/dbl-5811174-vitocell-333.pdf/$FILE/dbl-5811174-vitocell-333.pdf.

We vonden een andere boiler van het merk Windhager, maar daar vermoeden we dat de doorstromer van 37 liter (Viessmann heeft een doorstromer van 60 liter) niet genoeg debiet zal geven wetende dat we met zes zijn thuis.

Dus welke boilers hebben we nog op de (Belgische) markt...?

Alvast bedankt voor jullie suggesties!

Reacties

Hallo

Waarom geen puffer(leeg vat kan niets in kapot)met een extern friswaterstation(doorstromer op boilerwater)

Je kan alles aansluiten wat je wil

Ik heb er één staan van 2000 liter met 27m² panelen en een pelletkachel,het is een tweewoonst met vloerverwarming

MVG Eric

Waarom ik een interne doorstromer wens? Vereist geen elektriciteit, geen regeling, niets. Enkel de druk van het stadswater. Dus zelfs als de elektriciteit kortstondig of langere tijd uitvalt, zal ik warm water kunnen hebben.

Wat jij me voorstelt heeft een extra pomp en een extra elektronische regelaar en is te "gecompliceerd" vergeleken met een eenvoudige inox doorstromer.

Ik ben dus echt op zoek naar en simpel en tegelijkertijd oerdegelijk systeem.

Toch bedankt voor je reactie.

Tss haakjes, welk merk van materiaal heb je?

patrick

ik heb er 1 van consolar, 850 l, maar is er ook in 1000 l

tot zover tevreden maar ik weet niet wie in belgie verdeeld? misschien even een mailtje naar de fabriek in duitsland om te vragen? ze leveren de zonncollectoren etc er evt ook bij
mvg arnold

Consolar in Luik.

http://www.consolar.be (wel enkel in Duits en Frans)

Hun Solus (rond in staal) and Cubus (vierkant in PP_ bestaan in versies van 1000 liter.

Mvg

Jan

Consolar in Luik.

http://www.consolar.be (wel enkel in Duits en Frans)

Hun Solus (rond in staal) and Cubus (vierkant in PP_ bestaan in versies van 1000 liter.

Mvg

Jan

Hallo

Dat van die pomp is juist een electronische regeling heb ik ook niet.
Ik heb ook alle pro's en contra's afgewogen en heb uiteindelijk voor de puffer gekozen.

Het is allemaal heel knap die gesofistikeerde boilers tot er intern zonder je het weet iets zijn werk niet meer doet,dag gelaagdheid.

Pro's voor mij

-Er kan niets in kapot,belangrijk want ik krijg dat ding hier nooit meer buiten of een nieuwe van dat formaat binnen.

-Prijs koop maar eens een een boiler zoals jij wil zeggen van 2000 liter

-volgens mij hou je een betere gelaagdheid ik steek ijskoud water onderaan in de boiler

Hier is alles van Solarfocus,de regeling van TA(technische alternatieve)

MVG Eric

Arnold
Kan/wil je ons zeggen wat die consolar van 850L ongeveer kostte?
Beste groeten,
Rudy Martens

Patrick,

Je zei dat DDG nalaat om een simple, maar elementair onderdeel te plaatsen. Over welk onderdeel gaat het hier?
Graag had ik ook een schema van jouw installatie, zodat ik die kan checken met wat ik in gedachte had.

Joris

Ziehier het probleem met onze DDG:

Deze is aangesloten net voor mazoutinstallatie. Als de rookgassen van de DDG 60° zijn, treedt de circulatiepomp van de DDG in werking. De pomp stuurt dan water lager dan 60° (in het begin is dat zelfs +/-25°) naar de mazoutketel. Deze merkt dat de temperatuur van het water lager is dan 65° en treedt in werking. Dus gedurende een hele tijd werken en houtkachel en mazoutinstallatie. Dit kan men dus echt geen besparen noemen, hé... Ook bij het stilletjesaan uitgaan van de DGG houtkachel heb je datzelfde fenomeen. Nu los ik dit op door de mazoutinstallatie manueel uit te schakelen (via aan/uit schakelaar) net voordat ik de houtkachel gebruik.

Ik heb nu een een soort driewegsthermoventiel (of hoe moet je zoiets nu ook noemen) besteld. Deze zal ik dan laten aansluiten net na de pomp (gezien vanuit de DDG kachel). En zolang de temperatuur van het water lager is dan 60° loopt het water direct terug naar de DDG. Van zodra het water warmer is dan 60° loopt het water naar de mazoutinstallatie. Ik moet dan enkel nog de watertemperatuur van de mazoutketel instellen op 59°. Simpel, niet duur en efficiënt.

Een voorbeeld hiervan zie je op blz 6 van het pdf document in bijlage. Zowat alle schema's tonen ongeveer dezelfde oplossing voor houtkachels of houtpelletkachels.

Tussen haakjes, DDG zei ook vóór aankoop dat de DDG kachel zo aangesloten zou worden dat ook de warmwaterboiler opgewarmd zou worden door de DDG kachel. Dit gebeurt dus niet... Maar we gaan er niet te veel over zeuren bij ddg omdat we begrepen hebben dat als we optimaal de energie van de houtkachel willen gebruiken we ook een bufferboiler nodig hebben. Deze installatie zal hoogstwaarschijnlijk eind dit jaar plaatsvinden.

Heb jij al je DDG houtkachel gekocht?

Patrick.

Ik persoonlijk vind de kachels van ddg iets te duur. Voor een betere prijs heb je hetzelfde princiepe met alle regelingen erop zoals het hoort. Dan spaar je gemakkelijk 1500 euro uit tov DDG.

Foto van kachel in bijlage.

En van welk merk is die water-houtkachel op de foto? Buiten Flam (verschrikkelijk duur trouwens) en DDG heb ik niets anders gevonden op de Belgische markt?

Lechma, de prijs van getoond model is 1954 euro excl btw. en hulpstukken. Voor hulpstukken moet je 480 euro rekenen.

Rudy

Die prijs weet ik niet meer precies, ik dacht iets van rond de 1500 euro

Zie

http://www.umweltheizung.de/produkteWP.htm

voor actuele prijzen van allerlei spullen. Als je ze bij de vakman koopt moet je wel 10 of 20% meer rekenen, die moet voor advies en engineering ook wat hebben he.

Mvg Arnold

Arnold:
Bedankt, ook voor de interessante link,
Groeten,
Rudy

Patrick,

Het pdf-je van het driewegthermoventiel is niet te vinden in jouw reactie.

Onze DDG-kachel is wel al besteld, maar nog niet geleverd. We zijn eerst nog 't een en 't ander aan 't uitwerken, wat de installatie en aansluiting betreft. We hebben gekozen voor een doorkijkmodel.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om in fasen te werken.
Eerst de aansluiting op de centrale verwarming, dan het aansluiten van een boiler, eventueel gecombineerd met zonnepanelen en in laatste instantie een buffervat om de overcapaciteit op te slaan en zo de klassieke energiebronnen (stookolie voor de verwarming en electriciteit voor het warm water) zo goed als uit te schakelen.

Ik denk echter dat het handiger is om eerst het volledig plan op papier te zetten en bij de installatie reeds alle aansluitingen te voorzien, zodat later de boiler en het buffervat zonder bijkomende werken kunnen aangesloten worden.

Knelpunt zal volgens mij de regeling zijn. Misschien zal er hiervoor zelfs domotica dienen ingeschakeld moeten worden.

Kan je - indien mogelijk - wat meer info bezorgen over de aansluiting tussen jouw DDG-kachel en de centrale verwarming?

Groeten,

Joris

Lechma, nieuw merk voor mij.

Beetje zoeken;

Kennelijk de originele invoerder:

http://users.telenet.be/lechma/

Beetje simpele uitvoering van de site. En met de volgende site blijkt dat er ook wat mensen in kunnen schieten als ‘dealer’:

http://64.233.183.104/search?q=cache:DzeU6TH29IoJ:overig.2dehands.be/markt/overig/10405372-inbouwhaarden-cv-www-lechma-be.html+Lechma&hl=nl&gl=nl&ct=clnk&cd=5&lr=lang_nl

En het kan nog wel een beetje goedkoper, zelf inclusief BTW!

http://lechma.de/shop/product_info.php/info/p33_15-kW-Kamineinsatz-wasserf-hrend---gerade-

Groet, Cp

Joris,

Neem dan rechstreeks contact op via mail (als dat lukt tenminste)...
p-dhondt@pandora.be

Patrick

waar kun je deze buffer in belgie kopen

@chicken power: met zo een goed product als de openhaarden van lechma is "betere" site niet nodig!

we hebben nu al ruim 1,5 jaar een haard van lechma in onze woonkamer staan en zijn er zeer tevreden over!

hij doet alles zoals beloofd en is bovendien zeer zuinig kwa hout verbrandig en laat zeer weinig assen achter!

heel wat betere marchandise dan onze ddg die we uitgebroken hebben uit miserie!

 

grtz

Wij hebben juist een Lechma haart aangeschaft bij Lechma Antwerpen. werkt prima! goede verbranding (geen zwarte rook zoals bij ddg). We kregen snel en proffesioneel advies. en hun nieuwe site ziet er trouwens goed uit www.lechma-antwerpen.be ( ze verdelen in heel belgie). We hebben Lechma antwerpen ondekt op de beurs "hout en habitat" een aanrader!

mvg Maxim