celit4D onderdak?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

'k zit met een hellend dak (ca. 10 à 12° helling; dus kleine helling) dat dringend aan renovatie toe is. 'k zou voor het onderdak willen gebruik maken van celit4D, isofloc en dampscherm.

is deze onderdakconstructie aan te raden rekeninghoudend met de kleine hellingsgraad??? of zijn er betere alternatieven in functie van waterdichtheid e.d.?

kent iemand dakwerkers (regio kempen/limburg/vlaams-brabant)die ervaring hebben met dergelijke onderdaken?

alvast bedankt voor jullie reactie!

Reacties

Steve,
Bekijk oa deze draad eens: http://www.bblv.be/agora/view.php?bn=bbl_lag&key=1069178920&replies=10 (via "Zoeken" en "Hoever terug: Alle berichten" vindt je toch al een weelde aan informatie).
Via Google oa http://www.isofloc.de/ of http://www.isofloc.be/
En als je hier http://www.vibe.be/waar/index.php zoekt op "aannemer", vindt je beslist wel een die ervaring heeft met Celit4D.
10 - 12° is toch vrij plat. Ga je afwerken met pannen?
Als je het als plat dak afwerkt, kan je misschien beter opteren voor OSB platen, of nog beter massief houten planken - bvb vloerdelen - met daarop de waterkerende folie. Massief houten planken kunnen meer damp bufferen dan OSB. Voorwaarde bij deze opbouw is wel dat de damprem extreem dampopen is (bvb proclima intello+) en absoluut luchtdicht aangebracht.
Maar Paul Eykens kan je daar alles over vertellen

MVG,
Frank

beste frank, bedankt voor je snelle reactie.

het betreft een hellend dak bedekt met pannen. dus geen plat dak.

gezien de kleine helling van het dak is ons al aangeraden om de 'stormpan' te gebruiken: 3-dubbele sluiting bovenaan en dubbele sluiting aan de zijkant.

Op het plaatsingsvoorschrift van celit 4D stelt men dat het onderdak net voor de dakgoot afloopt en niet in de dakgoot, zoals gebruikelijk.

Heeft iemand dat reeds zo toegepast?
Geeft dit geen problemen met water dat door de dakoversteken loopt?
Heeft iemand reeds problemen ondervonden door het celit onderdak toch in de dakgoot te laten aflopen?

bert