Isoleren plat dak bij renovatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij zijn bezig met de renovatie van een huis uit de jaren '30 en nu zijn we aangekomen bij het isoleren van de platte daken.
Na het verwijderen van het lattenwerk met de pleister houden we nu nog de balken (+-16cm) met daarbovenop planken met de roofing.
Nu was mijn idee om tussen deze balken op te vullen met isolatie (rotswol uiteraard :-) ), af te werken met een dampscherm en hiertegen de afwerking te plaatsen.
Is dit de juiste methode?

(leek me ideaal daar de balkenlaag bereikbaar is en we zo geen nieuwe dakbedekking moeten leggen)

Reacties

hallo

Als het een oud huis is dan is vermoedelijk uwe roofing in niet al te goeie staat meer ( veronderstel ik).
Het is beter om je plat dak langs de BUITENKANT te isoleren en er dan nieuwe roofing/epdm plastiek op te leggen .
Is veel efficienter en je bent dan zeker dat je dak en dakbedekking in prima staat is

ludo

ben,
de wijze van isolatie die jij hier voorstelt heeft in het verleden al zeer veel problemen opgeleverd, en wordt al lange tijd volledig afgeraden .
als je toch tussen de balken wilt isoleren gelden er strenge voorwaarden : met vochtbufferend materiaal (dus geen minerale wol) en vooral met een geschikte vochtvariabele dampREM die volledig luchtdicht geplaatst is . Aftesten met luchtdichtingstest inbegrepen !
Zelfs dan nog is het aan te bevelen enkele cm isolatie aan de buitenkant te voorzien (en dus nieuwe dakbedekking).

jouw vraag is al vaak gesteld geweest op dit forum, met de zoekfunctie vind je alle antwoorden wel terug, en heb je uren leesplezier .

vriendelijke groeten,
bart humbeeck .

Dank jullie voor de antwoorden.
Ik wist dat isoleren aan de buitenkant het beste was, maar aan de binnenkant leek nu éénmaal de makkelijkste en goedkoopste oplossing...
Ik ben ondertussen wel overtuigd van het risico en het gaat dan waarschijnlijk ook buitenisolatie worden...
Tenzij we een goede oplossing vinden om tussen isolatie en dakbedekking te ventileren...