ondervloer bij PU gietvloer?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

In onze nieuwbouw wordt overal een PU gietvloer voorzien,en vloerverwarming.
Kan iemand mij helpen met de beste vloeropbouw?
Heb mijn vragen bij gespoten PUR daar men dit nooit volledig vlak kan maken?
Wat ik zeker wil vermijden is dat het einresultaat een 'golvende' PU gietvloer zal zijn...!

Reacties

Wij zitten atm met zo ne 'golvende' PU vloer maar maakt ons weinig uit omdat we toch geen VV voorzien en er ne chape op komt (die natuurlijk wel recht moet liggen!). Maar als de PU ook min of meer recht moet liggen, dan weet ik wel dat hij al eens afgeschuurd wordt door bepaalde firma's.
Ik zou zeggen: hoor eens rond bij diverse firma's en zeg wat uw specifieke wensen zijn en vraag hoe ze daar aan tegemoet kunne komen of welke garanties ze kunne geven.

PU vloer in nieuwbouw? Dit forum te laat ontdekt?

Sorry Christine,
ik zit zelf ergens in de chemie-sector maar in een nieuwbouw een PU gietvloer toepassing vind ik al te gek.
Als je absoluut iets wil dat slijtvast is en gemakkelijk kuist waarom neem je dan geen vol-keramische vloer?

En... er zijn zo veel natuurlijk materialen die super aangenaam zijn om op te lopen (denk nog maar aan kurk).

En... wil je het goedkoop doen en een moderne look neem dan OSB-platen, beits die met een kleurbeits (bestaat in olie en op waterbasis volgens uw keuze of wens) en zet er een olie-product op als beschermlaag of slijtlaag.

Groeten,
Rudy Martens

Beste,

Ik begrijp uw reactie niet op PU gietvloer???
Dat wordt toch veel gelegd ook in nieuwbouw? En het is een pak beter dan een epoxievloer...Geeft een mooi strak uitzicht...Een keramische vloer geeft nooit hetzelfde effect.De bedoeling is juist om een naadloze vloer te hebben.
Groeten

Beste Christine,
ja ik zit in de chemische sector, en daarom besef ik des te beter dat je met een PU of EPOXY gietvloer hier 100% de synthetische toer op gaat.

Ja ik pas wel her of der zulke producten toe maar enkel en alleen als die daar strikt noodzakelijk voor zijn ofwel indien ze op middellange of lange termijn voor het milieu een meeropbrengst kunnen hebben.

Een PU of EPOXY gietvloer voor een woning vind ik dus niet verantwoord.
Ik haal wel uit jouw reactie dat jij je blijkbaar laat overtuigen voor zulke toepassing omdat het een 'naadloze' vloer zou zijn. Dan veronderstel ik dat jij dat wil omdat jij dat ofwel esthetisch dat wil, ofwel omdat je het vermoeden hebt dat dat gemakkelijk reinigt.
Een keramische vloer moet je ook maar eens simpel dweilen met een sopje hoor, en dat ziet ze er als spliksplinter nieuw uit!

Wanneer vind ik een PU of EPOXY vloer dan wel verantwoord?
a) Om in een chemisch bedrijf te verhinderen dat gevaarlijke producten in de ondergrond kunnen dringen.
b) Omwille van bepaalde mechanische eigenschappen (slijtvastheid van vloeren in bepaalde industriehallen of gangen bv.)
c) Indien die PU of EPOXY toepassing verspilling van grote hoeveelheden natuurlijk materiaal kunnen verhinderen (maar daar wil ik nu absoluut niet op ingaan want dat is een verhaal op zichzelf.)

Ga eens een kijkje nemen bij één van de talloze handelaars in vloertegels in ons landje.
Ga eens een kijkje nemen bij één van de talloze handelaars in natuurlijk vloermaterialen.
Wil je er ergens tussenin mikken neem dan een goedkope OSB en behandel die met een product op basis van natuurolie.
(Dan ben je spotgoedkoop gesteld en heb een vloer die je simpelweg kan dweilen om ze te onderhouden).

Hopelijk heb je er wat aan,
Rudy Martens

christine

die reactie is eigenlijk niet meer dan normaal. PU is een chemisch product dat niet erg goed bij "ECO"-bouwers" past. en misschien geeft dat geen giftige stoffen meer af eens het uitgehard is, maar ik zou toch wel graag eerst de bewijzen zien. zeker is dat de basisproducten wel behoorlijk schadelijk zijn.

los daarvan, naadloos wel (toch in het begin als je wat geluk hebt), strak is wat anders. heb er al meerdere gezien, nieuwe pas geplaatste gietvloeren met afwisselend matte en blinkende plekken, wolken, etc., verre van strak. en ook de kanten zien er ook dikwijls belabberd uit.

hans d