Hoe badkamermuur egaliseren voor wandtegels?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij hebben onze oude wandtegels uitgebroken en daar een oneffen muur, met vooral dikke lijmresten, aan overgehouden. Wij hebben onvoldoende diepte vrij voor een gebruikelijke dikkere bezetting met ciment+rijnzand.
Daarbij komt dat deze muur ook tot ons stortbad behoort.
We zouden de muur (zo'n 8 m2) moeten kunnen egaliseren met een dunne laag van een product dat bestand is tegen water en geschikt is om er nadien (grote) wandtegels aan te lijmen.
Dank voor elke goede raad.
Jimmy

Reacties

Ik denk dat je beter je oude tegels had laten zitten, en daarop de nieuwe had gelijmd. Met de huidige lijmen die op de markt zijn is dat geen probleem. Maar goed, misschien kon dat om een of andere reden niet, en ze zijn er nu toch af.

Ik zou egaliseren met een cementgebonden lijm, elke tegellijmfabrikant heeft wel een geschikt product in z'n gamma. Daarop kleef je dan een waterdicht vlies (kerdi), of je behandelt de geëgaliseerde muur met een product voor waterdichting (zie wederom tegellijmfabrikanten). En daarop kan je dan je nieuwe tegels gaan kleven.

Succes !

Wout

Hartelijk dank Wout.
Kun je soms nog een bepaald merk aanbevelen?
Jimmy

Ik zou toch voor het betere spul gaan, niet voor de witte producten van de grote DHZ-ketens. Best vragen bij je tegelhandel, die kennen de juiste producten. Op dit forum is het immers 'not done' om merken te noemen.

Wout

Jimmy,

heb je een PB gestuurd.

Wout

Hartelijk dank.
Ik zal bij de bouwstoffenhandelaar kopen.
Jimmy