luchtvervuiling mazoutbrander

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

In mijn onmiddellijke omgeving moet een mazoutbrander geinstalleerd zijn die telkens hij aanslaat (is duidelijk te horen)een mazoutgeur verspreid. Buiten de geurhinder vermoed ik ook dat hij verantwoordelijk is voor de viese vlekjes op mijn wasgoed en de neerslag op de tuinmeubelen. Mijn vraag is "In hoeverre kan dit schadelijk zijn voor de gezondheid en welke stappen kan ik eventueel ondernemen".

Reacties

kris,

zou toch eens uitzoeken waar deze staat en de eigenaar eens aanspreken.
Want wat jij daar beschrijft betekend dat er toch iets ernstig aan de hand is met deze brander.

Een normale mazoutbrander veroozaakt deze problemen niet als die goed afgesteld brandt.

Indien de eigenaar niets wil doen kan je dit melden bij de milieudienst zodanig dat deze ervoor zorgen dat dit wordt verholpen.

Kaqn ook zijn dat er gestookt wordt met zware fuel. Zijn er fabrieken,wasserij, of productieprocessen in de buurt die veel warmte nodig hebben? Ga daar maar eens kijken.

Ook uitkijken voor serres die verwarmd worden met "stookolie", meestal staat er een redelijk zichtbare tank naast de serres.