dakbedekking met flexibele en zonnecellen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

De firma IRS uit Deinze levert dakbedekking met elektriciteit via met flexibele en geïntegreerde zonnecellen. Powerroof heet het nieuwe product: 22 vierkante meter op een plat dak zou meer dan 770 kw/uur stroom opleveren. In tegenstelling tot traditionele panelen zijn zware lijsten, sokkels en looge constructies niet langer nodig. Ook glas wordt niet meer gebruikt. Wat is jullie advies hierover?

Danny

Reacties

ben je zeker dat het 770KWH is volgens mij 770 WH of opjaarbasis.
770KWH is verschrikkelijk veel voor een pv installatie.

ben je zeker dat het 770KWH is volgens mij 770 WH of opjaarbasis.
770KWH is verschrikkelijk veel voor een pv installatie.

PoweRRoof is een dakbedekking met geïntegreerde zonnecellen met maar liefst een vermogen van 1 kWp per 22m2

"Dankzij een hogere uitbating van de blauw-groene zones van het licht spectrum, door de triple-junction technologie, wordt een betere prestatie bekomen, met een constante opbrengst van 750-900 kWh/kWp per jaar."

Dat is een waarde die opgaat voor zowat elk degelijk geplaatst pv systeem afaik.
22m² powerroof geeft dus zo'n 750-900kwh per jaar. 3 keer minder dan een 'normaal' pv systeem met dezelfde oppervlakte. Ik neem aan dat het dan ook heel wat minder kost per m².