Verwarming + warm water

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Wij zijn volop ons huis (bouwjaar 1930) aan het vernieuwen en uiteraard hebben mijn echtgenoot heel wat vragen.

Eén van de belangrijke items is het plaatsen van centrale verwarming. Daarbij zouden we een hoge rendementsketel willen plaatsen die tevens voor warm water kan zorgen in badkamer en keuken. We kregen onlangs de opmerking om het warm water door een apart systeem te laten verwarmen.

Iemand enig idee of dit effectief beter is + wat is de meerkost hiervan?

Graag zou ik ook raad willen krijgen rond het type ketel: waar moet op gelet worden, wat is een gemiddelde kostprijs.
Weet dat de bewoonbare oppervlakte 190 m² is.

En laatste vraag: er zou hiervoor een premie aangevraagd kunnen worden. Iemand enig idee hoeveel die zou kunnen bedragen? Ik heb mij laten vertellen dat het invloed zal hebben op het kadastraal inkomen en dat de overheid op die manier zijn geld terugwint...

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Reacties

De premie voor het plaatsen van de CV bedraagt 1000,00 euro (= gewestpremie). Je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen.
Je kan voor het plaatsen van de thermostaat en de thermostaatkranen ook een premie krijgen.

Zei www.premiezoeker.be

jou voorstel passen reeds jaren toe in nederland, waarom zou dit zijn kan je denken: 1 plaats, 2 zuinigheid, daar zijn nederlanders wel de eersten in.

Bedankt voor de tips wat betreft de premies! Ik ga alvast de website afschuimen.

Emma