ww leidingen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hallo iedereen,

voor onze ww toevoerleidingen zouden we opteren voor flexibele VPE leidingen. Momenteel vind ik maar één fabrikant die dergelijke leidingen produceert die onmiddellijk ook een isolatiewand heeft (nl microflex). Iemand ervaring met deze leidingen of kent er iemand nog een ander fabrikaat ?

Alvast bedankt,

Dirk

Reacties

beste Dirk,

ik had enige tijd geleden een verwante vraag, waarop ik hier weinig reactie kreeg.
zie deze link:
http://www.bondbeterleefmilieu.be/agora/view.php?bn=bbl_lag&key=1152819777&first=&last=

ondertussen vroeg ik me af of isolatie van leidingen die in chape of muur worden gelegd wel geïsoleerd worden...
Wat is jouw bedoeling, worden je leidingen ook ingechaped of in de muur gelegd?
Peter

Peter,

bedoeling is alle WW leidingen te isoleren. De vertikale zullen in opbouw of in een leidingspouw zitten, de horizontale zullen ingewerkt worden in de isolatie onder de chape. Wij gaan ze bijkomend isoleren om nog minder warmteverliezen te hebben.
Je kunt de VPE leidingen gemakkelijk isoleren met de doorsnee leidingisolatie, er bestaat ook echter VPE die reeds een isolatiemantel heeft. Deze laatste heeft vooral tijdswinst als voordeel + een volledige aansluiting zonder naden. Heb er echter geen ervaring mee ...

groeten,

dirk

ik heb zo een leidingen van henco geplaatst, was met aluminiumlaagje (maar plooit nog redelijk gemakkelijk) en in een isolatiemantel ipv die rode of blauwe ribbelmantel.

unipipe en frankische hebben dat zeker ook (maar dat laatste merk plooit heel moeilijk)

groeten,
christophe.