volumemeter regenwaterput

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hoi,
kan er iemand me vertellen of er een soort volumemeter bestaat op de markt om dus het waterniveau te meten in de regenwaterput, of heeft er iemand zelf iets kunnen fabriceren ?? Meting kan vlak boven de put gebeuren.el

Reacties

Er bestaan ultrasone niveaumeters. Meter wordt in de put geplaatst en zendt de meetresultaten door naar de uitlezing binnenshuis.

Ik heb tien jaar geleden zelf een low-tech oplossing gemaakt:
plastieken water fles 1,5l voor 95% gevuld met water aan een nylontouwtje in de put.
Touwtje naar boven geleid tot op een hoogte iets groter dan de waterput. Vanaf dat punt het touwje naar beneden laten hangen met een gewicht aan het uiteinde.
Gewicht op grondhoogte: put is vol.
Gewicht helemaal bovenaan: put is leeg.
Tussenniveaus zijn gemakkelijk af te lezen langs de bakstenen muur....
Ik heb denk ik één keer het touwtje moeten vervangen: da's het enige onderhoud.

Ik ga de zelfde truk toepassen als Danny, maar ga dat gewicht wel in een doorzichtige buis laten hangen, zodat het niet kan gaan zwieren door de wind.
Perfecte oplossing, zonder sluipverbruik!

Ja dat slingeren is een beetje een nadeel (dat zie je natuurlijk pas nàdat je er een 'gekocht' heb ).

Bij mij loopt het touwtje door de regenpijp omhoog en dan hup over de rand van de dakgoot naar beneden. Het gewicht komt uit een siliconentube waarvan de inhoud hard geworden was (recyclage...): is zo'n 7 cm lang.

Succes met jouw versie.