Manipulatie door de media

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

We hebben het hier al vaker gehad over het einde van de olie, en dat het voor ons gewoon niet te achterhalen is hoe het nu werkelijk zit met die voorraden.
Hier nog een knap voorbeeldje hoe de media ons alles kan voorspiegelen zoals zij (of hun opdrachtgevers?) dat willen.
Kijk en huiver...
http://www.politicsinfo.net/forum/about34806-0-asc-0.html

Reacties

Heb gehuiverd, inderdaad ...

Eerst en vooral o.w.v. de fotos, het verrast wel, maar elk weldenkend mens weet ondertussen dat dergelijke dingen gebeuren en meer nog dan met fotos, met het ECHTE nieuws, nl wat gezegd/getoond wordt en wat niet.

Maar in de tweede plaats, en nog veel meer dan om het nieuws, om het zootje ultrarechts ongeregeld dat daar ongeremd het Vlaams Blok mag verheerlijken en de negers en de marokkanen van alles de schuld mag geven. Da's pas degoutant.

Ik heb me er geregistreerd om de foto te zien, maar ze zullen me er nooit meer terug zien...

Over olie gesproken: in de Terzake uitzending van vandaag werde letterlijk gezegd
"in de wereld gaat de olieproductie in (bijna) elk oliewinningsgebied nu stilaan achteruit. Alleen de TarSands van Alberta hebben nog de potentie te groeien." ??? Beseft iemand wat hier de gevolgen van zijn??? De TarSands in Canada zouden de redding van de wereld zijn??

Huidig wereldverbruik: 80 milj vaten per dag
Verwachte maximale productie door Alberta: 5 milj vaten per dag ergens in 2010.
Zal dit ons door de oliecrisis heen helpen? Vergeet het.
Bovendien stelt niemand zich de vraag hoeveel energie het kost om de olie uit die zanden te krijgen: vele malen meer dan wanneer de olie zo uit de grond komt gespoten. Dat moet ook mee in rekening gebracht worden.

De mensen worden gesust en bedrogen waar ze bij staan, en ze keken ernaar en ze zagen dat het goed was.

Bottomline: de huidige olieprijzen zeggen alles, het is begonnen, en met geen enkele mogelijkheid zal de prijs nog worden wat die twee jaar geleden was. Misschien legt de prijs wel nog eenzelfde afstand af, maar dan in de omgekeerde richting: in de richting van de 100 dollar per vast ipv 40 dollar.

Deze discussie hoort misschien beter thuis op:

http://www.bondbeterleefmilieu.be/agora/view.php?bn=bbl_lag&key=1145135764&first=&last=

(wel even doorbijten halverwege, of dooscrollen naar het tweede deel)

tot daar,

Guy