isoleren warmwaterleiding

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Waarmee kan ik de warmwaterleiding isoleren die in de muur en de chappe zullen liggen?

groeten,

Peter

Reacties

hierop heb ik vorige week het antwoord gehad van een sanitair-man: blijkbaar komt het antwoord uit de koeltechniek, hier zouden ze de beste isolatiemantels gebruiken.

greetz,
teizman

Is het zo simpel? Kous erover en in de chappe 'gieten'? Welke isolatie is er 'niet samendrukbaar' om het gewicht van de chappe te kunnen weerstaan? Of moet dat met harde isolatieschelpen?

waarom geen buis in buis systeem gebruiken, de luchtlaag isoleert wel voldoende, en is redelijk straf.

Guido

Is dat echt voldoende om de flexibel waarin de leiding zit als 'isolatie' te gebruiken? Is het wel aan te raden om de buizen te isoleren, bvb ivm legionella?

Peter

zolang je een gesloten systeem hebt kan er zich geen legionella verspreiden, geisoleerd of niet, als je niet geisoleerd hebt is het hetzelfde, krieer zo weinig mogelijk kans om dit fenomeen de kans te geven.

Kan ik aan de hand van de (weinige) reacties opmaken dat de warmwaterleidingen in de chape en de muur NIET extra geisoleerd worden?

Peter,

Ik zou het wel doen. Bij ons zijn de buizen ook niet geisoleerd in de chape maar heb daar nu wel spijt van.
Best is deze in de kelder zichbaar te bevestigen en isoleren met armaflex. Dan ben je zeker van goede resultaten. Nu doe ik het zo overal.

Hans V.

Dus als je je warmwaterleidingen op de betonplaat legt en daarna daarover pur laat spuiten bijvoorbeeld, dan moet je geen schrik hebben voor legionella?

Ook niet als het warm water een week in de buizen blijft staan bijvoorbeeld omdat je in verlof bent en voor het vertrek nog rap een douchke gepakt hebt?