bezoek aan passiefhuizen/lage energiehuizen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Ik ben duurzaamheidsambtenaar in de gemeente Nieuwerkerken (Limburg). Ikv de energiemaand (oktober) had ik graag een uitstap naar enkele passief/lage energie huizen georganiseerd. Op die manier wil ik geïnteresseerde inwoners de gelegenheid bieden om eens kennis te maken met energiezuinig bouwen. Ik heb geen idee of er veel interesse is, maar hoop toch op een 20-tal inschrijvingen. Zijn er mensen die bereid zijn om een dergelijke groep rond te leiden in hun passief/laag energie huis en die bovendien het een en ander kunnen uitleggen aan de bezoekers??
Ook tips voor andere uitstappen mbt energiezuinig bouwen zijn welkom. mvg, Els

Reacties

els,

waarom zou je een aparte bezoekdag organiseren ?
misschien kun je contact opnemen met het passiefhuisplatform ,
zij organiseren regelmatig huizenkijkdagen, vermoedelijk ook in de energie-maand ...

vriendelijke groeten,
bart humbeeck

Els,

en op 21 en 22 oktober 2006 zijn het dan ook nog eens de jaarlijkse openhuizendagen van de bond beter leefmilieu

meer info onder de knop open huizendagen, maar wellicht neem je beter rechtstreeks met de BBL contact op om een aanbod uit te werken.

Ik zou alvast iets in de buurt zoeken zodat de mensen niet onnodig veel Km's moeten doen (of met de fiets kunnen gaan)

groeten,

Björn

Beste Bart en Björn,

Ik wou aanvankelijk deelnemen aan de open huizendag van de bbl, vandaar dat ik op deze website info zocht. Maar er is blijkbaar nog geen programma, deelnameprijs,... vastgelegd. In een gemeente moet alles eerst goedgekeurd worden door het college. Daarom is het belangrijk dat ik nu al begin met de planning van onze uitstap, daarna kan ik pas de promotie voeren,... Ik ben bang dat ik alles niet meer klaar krijg als ik wacht op het programma van de bbl. Ik ga wel contact opnemen met Dirk Knaepen van bbl en met het passiefhuizenplatform.
Alvast bedankt voor jullie reactie!

Els