welke binnenmuur?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hallo iedereen,

ik begin binnekort met de bouw van onze woning, ik had in gedachte een muur opbouw van gevelsteen, 2cm spouw,2x6cm rotswol maar dan is de vraag wat zijn de voordelen om een thermoblok van 14cm tenemen tov van een gewone snelbouw of heeft deze meer voordelen of moet ik absoluut opteren voor de lbl 14 van silicaat omdat deze toch een meerkost is en omdat ik zelf bouw moet investeren in duurdere gereedschappen mss niet zo interessant alvast bedankt,

groetjes john

Reacties

thermoblokken zal je isolatie met 5% verhogen bij je voorgestelde bouw
Aan jouw om te weten of je dat de moeite vind, je kan ook 1cm meer isolatie nemen.

Voor de silicaat best een vorige thread gebruiken. Voor deze vraag ook eiegenlijk.

Gtx, Pierre

bedankt voor je reactie maar is een silicaatblok de light versie echt akoustisch zoveel beter als een snelbouw gewoon of thermo we gaan wonen bouwen in een rustige omgeving. iedereen gebruikt een gewone snelbouw zelfs in lew dus zal dit wel de betere steen zijn veronderstel ik. iederen zegt iets anders ik weet het ook niet meer.

alvast bedankt

Wat is een betere steen hé.

Ik ga bouwen met silicaat. Waarom? Voor zijn thermische eigenschappen.

Heb je die blokken al eens gezien, en vast gepakt? Zit wat massa in. Die nemen ook veel warmte op.

Voor de binnenmuren neem ik ook silicaat, kwestie van geluid te beperker tussen kamers.

Maar ik ga niet zelf bouwen, ik neem daar een aannemer voor.

En ja, hoe meer mensen, hoe meer verschillende meningen. gebruik je gezondverstand, want elk systeem heeft voor en nadelen.

Gtx, Pierre

johnny

Kies een steen waarin je degelijk zaken kan verankeren want niets zo vervelend als een muur waarin de pluggen terug uit komen.
Dus een muur waarin je ophangbeugels van ramen kan vastboren, waaraan je kasten kan ophangen zonder teveel problemen met verankeringen die achteraf loskomen.

Mvg

Benny